Ermenek`teki Maden Faciasi Davasi

Karaman`in Ermenek ilçesindeki bir kömür ocagini su basmasi nedeniyle 18 maden isçisinin hayatini kaybettigi olayla ilgili görülen davanin üçüncü durusmasi, taniklarin dinlenmesiyle devam etti.

Ermenek`teki Maden Faciasi Davasi

Ermenek Agir Ceza Mahkemesi'nde görülen davanin üçüncü durusmasi ögleden sonraki oturumla sürdü. Ögleden sonraki ikinci oturumu açan Mahkeme Baskani'na sanik Abdullah Özbey’in avukatlarindan Tevfik Bugdayci durusma arasinda çikan olaylar nedeniyle itiraz etti. Av. Bugdayci, davada can güvenliklerinin olmadigi gerekçesiyle davanin Ermenek’ten alinmasi için basvuru yaptiklarini ama kabul edilmedigini söyleyerek, “Disarida biz yine saldiriya ugradik. Bu sekilde davaya devam etmek istemiyoruz. Magdur avukatlari devamli tweet atiyor. Taniklarin agzi parayla bantlanmis seklinde bunlara mahkeme olarak göz yummayin” dedi.
Avukatlarin itirazinin ardindan durusmada taniklarin dinlenmesine devam edildi. Durusmanin ilk gününde maden kazasindan kurtulan 20 isçi tanik olarak ifade verdi. Mahkeme Sali günü de 20 tanigin dinlenmesiyle devam edecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284