Esat Toklu, Ankara İdari İstinaf Mahkemesi Başkanı Oldu

Karamanlı hemşerilerimizin yakından tanıdığı Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, son Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yayınladığı Kararname ile Ankara İdari İstinaf Mahkemesi Başkanlığına getirildi.

Esat Toklu, Ankara İdari İstinaf Mahkemesi Başkanı Oldu
Danıştay iş yükünün azaltılması ve yargının hızlandırılması amacıyla Türkiye genelinde Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Samsun, Erzurum ve Gaziantep'te daha önceden kurulan İdari İstinaf Mahkemelerine atama yapıldı. Karamanlı Hemşerimiz Esat Toklu’da Ankara’da kurulan ve Çankırı, Kırıkkale, Eskişehir, Çorum, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Sivas, Kayseri, Kastamonu, Karabük, Bartın, Zonguldak, Düzce, Bolu illerinin bağlı bulunduğu Ankara Bölge İdari İstinaf Mahkemeleri Başkanlığına atandı.
Ankara İstinaf Mahkemesi Başkanlığı bünyesinde 27 İdare Mahkemesi, 12 Vergi Mahkemesi ve 15 İstinaf Dairesi bulunuyor. Danıştay'da kesinleşen davaların büyük bölümü artık İstinaf Mahkemelerinde görüşülüp karara bağlanacak ye kesinleşecek. Esat Toklu daha önce Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı olarak görev yapıyordu. Ankara Bölge İdare Mahkemesi Bünyesinde 18 idare 7 vergi ve 5 adet Bölge Kurulu bulunmaktaydı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet öztürk
mehmet öztürk - 6 yıl Önce

Adam gibi bir adam sayın toklu mütavazi kişiliği ile yüreklerde taht kuran işine aşık gönül insanı..

adem EKİCİ
adem EKİCİ - 7 yıl Önce

ÇOK İSABETLİ OLDU BAŞARILAR DİLİYORUM.

Gülşen güzel
Gülşen güzel - 7 yıl Önce

Esat bey çok çok zeki bir insandır ayrıca insani değerleri yüksektir en iyi makamları hak eden değerli bir toprağım dır kendisini tebrik ederim ama ulaşamadım

Karaman yakını
Karaman yakını - 3 yıl Önce

Sedat Peker'in 9. videosunda adı geçiyor.

Karaman yakını
Karaman yakını - 3 yıl Önce

Sedat Peker ne diyor bu adama

Mert gunes
Mert gunes - 3 yıl Önce

Başarılarının devamını diliyorum sevgilerimle

SIRADAKİ HABER

banner284