Esengün Ve Sahin, Atv’de Suç Önleme Projelerini Anlatti

ATV ekranlarindan izleyiciyle bulusan ve sunuculugunu Müge Anli’nin yaptigi “Tatli Sert” adli programda Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kemal Esengün ve Karaman Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürü Ferhat Sahin konuk oldu.

Esengün Ve Sahin, Atv’de Suç Önleme Projelerini Anlatti

Canli yayinlanan programda Prof. Dr. Kemal Esengün ve Ferhat Sahin Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ile Karaman Valiliginin isbirligiyle gelistirilen "Suç Önleme Projeleri"nin tüm detaylarini seyircilerle paylastilar.
Prof. Dr. Kemal Esengün: “Üniversitemiz Suçu Önleyici Güvenlik Arastirmalari Sempozyumu Düzenleyecek”
Prof. Dr. Kemal Esengün konusmasina basta Karaman Valisi Murat Koca ve Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen olmak üzere tüm Karaman halkinin selamini getirdigini söyleyerek basladi. Esengün, projenin konseptinin güvenli, huzurlu ve suçun olmadigi bir toplum anlayisina dayandigini belirterek toplumda farkindalik ve duyarlilik olusturmak için projeye baslandigini vurguladi.
Prof. Dr. Esengün projenin üç bilesenden meydana geldigini dile getirerek bunlardan ilkini, toplumu olusturan gencinden yaslisina her yastan insanin fikirlerini ögrenmek amaciyla düzenlenen proje yarismasi seklinde açikladi. Program sunucusu Müge Anli’nin yarismaya nasil katilinacagina iliskin yönelttigi soruyu da Esengün söyle yanitladi: “Isteyen herkes fikrini 1-2 sayfalik bir metin haline getirerek ifade edebilir. Toplumda ilginç fikirlerin çikabilecegine inaniyoruz.“
Prof. Dr. Kemal Esengün, projenin ikinci bileseninin ise, eski hükümlülerin cezaevinden çikip toplum hayatina dahil olduktan sonra kendi içlerinde yasadiklari pismanliklarini anlatmalari oldugunu kaydetti. Esengün, eski suçlularin “keske” ile baslayan hikâyelerini kitaplastirmayi ve daha sonra bunu egitim materyali olarak kullanmayi planladiklarini dile getirdi.
Prof. Dr. Kemal Esengün üçüncü bilesenin Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi açisindan büyük önem tasidigini söyleyerek, bu bileseni 26-28 Eylül 2013 tarihleri arasinda Karaman Valiligi ve Üniversite isbirliginde düzenlenecek Suçu Önleyici Güvenlik Arastirmalari Sempozyumu olarak açikladi. Esengün “Bilim insanlarimizi Karaman’da misafir ederek, suç olusmadan önleyici tedbirlerin alinmasina iliskin bilimsel bir çalisma yapmayi istedik.” diye konustu.
Ferhat Sahin: “Suçu Önlemek Için Dogru Teshisi Koymak Istiyoruz”
Karaman Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürü Ferhat Sahin de programda proje ile ilgili görüslerini aktardi. Sahin, toplumda yasayan insanlar kendilerini ne kadar güvenli hissederlerse toplumun yasam kalitesinin de o kadar artacagini vurguladi.
Sahin, toplumdaki tüm aktörlerin düsüncelerinden faydalanarak, dogru teshisi koymak istediklerini söyledi. Ferhat Sahin koyacaklari dogru teshisin de basarili bir tedaviyi getirecegine inandigini sözlerine ekledi.
Programin sonunda Müge Anli Prof. Dr. Kemal Esengün ve Ferhat Sahin’e tesekkürlerini sunarak, bu tür önemli projelere imza atmalarindan dolayi tebrik etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284