Esi Cezaevinde Olan Kadina Da Maas

Vefat eden erkeklerin eslerinden sonra, tutuklu ve hükümlü eslerine de maas... Bakan Fatma Sahin, bu konuda çalismalara basladiklarini müjdeledi

Esi Cezaevinde Olan Kadina Da Maas

Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Fatma Sahin'den kadinlara yönelik iyi haber...

Esleri vefat eden kadinlara maas baglanmasinin ardindan kapsam genisliyor. Bakan Sahin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanliginin bütçesi üzerinde yaptigi konusmada ayrintilari açikladi: Cezaevlerindeki erkeklerin disaridaki es ve çocuklari için Adalet Bakanligi ile yeni çalisma sistemimizi baslattik. Sahin, konusmasinda özetle su su bilgileri verdi:
- Yil sonuna kadar yardim yapilacak kadinlarin sayisi 220 bini bulacak. TOKI ile yürütülen sosyal konut projelerinde 1+1 sisteminden 2+1'e geçiyoruz.
ESKI ESE DÖNÜS 
- Bosanmalari inceledik. Yilda ortalama 100-120 bin arasinda çift bosaniyor. Bosananlarin yüzde 70'i yeniden evleniyor. Eski esiyle evlenme orani yüzde 14-15.
- Sosyal yardimlarda puanlama sistemine geçiliyor. Bölgeler arasi gelismislik düzeyi, kir-kent ayrimini yapilacak.
- Genç erkek nüfusta isi begenmeyip çalismaya yanasmayanlarin sosyal yardim yapilmasi önlenecek.
- Jandarma Genel Komutanligi'nda ilk kez kadinin insan hakki, kiz çocuklarinin okullasmasinin önemi, siddetle mücadele konulari alindi.
- Koruyucu aile sistemini genisletiyoruz. Çocuk tipki evlatlik gibi sürekli aile yaninda kalacak, sadece hukuki bakimdan evladi degil. Evlat edinmek için bekleyen çok sayida aile var.
9 milyon sifir gelirle yasiyor
AILE ve Sosyal Politikalar Bakanligi'nin 3 yillik çalismasindan çarpici sonuçlari ortaya koydu. Yoksulluk Envanteri'ni tamamladi. Bu çerçevede toplam 18 milyon 300 bin kisi, yoksul kategorisinde kayda girdi. 9 milyon kisi de gelir düzeyi sifir seviyesinde kabul edilerek, tüm saglik harcamalarinin devlet tarafindan karsilanmasi kararlastirildi.
Kaynak: Aksam

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284