Esnaf Ve Emniyet Teskilati Yemekte Bulustu

Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, esnaf temsilcilerinin ve emniyet personelinin kaynasmasini saglamak amaciyla Polisevi’nde bir yemek düzenledi.

 Esnaf Ve Emniyet Teskilati Yemekte Bulustu

Yemege Vali Murat Koca, Belediye Baskan Yardimcisi Ali Konukseven, esnaf odalari temsilcileri, esnaflar ve Emniyet Sube Müdürleri katildi.

Yemek sonrasinda konusan Vali Murat Koca, ilimizin asayis yönünden ülkemizin en huzurlu sehirleri arasinda olduguna dikkat çekerek, “Karaman’da, vatandasimiz günün her saatinde gönül rahatligi ile istedigi yere gidip gelebilecegi güvenli bir ortama sahiptir. Ben bile gece kendi basima çikip rahat bir sekilde sehirde dolasabiliyorum. Is kazalari hiçbir polisin, jandarmanin müdahalesinin olamayacagi bir alan. Ama sonuçta bizim karsimiza istatistikte bir rakam olarak çikabiliyor. Bir baska konuda aile ortaminda olan aileiçi tartismalar. Bu olaylara dolayli olarak belki müdahale edilebilir ama zabitayla önlenebilecek bir hadise degil. Olayin sosyal boyutu çok daha önemli. Geriye kaliyor asayis olaylari dedigimiz husus. Bir hirsizlik vakasi oldugunda ben kendi cebimden veya evimden bir sey çalinmis gibi rahatsiz oluyorum. Öte yandan ne yapabiliriz de bu sayiyi asagiya çekebiliriz buna kafa yoruyoruz. Bununla ilgili tedbirler gelistiriliyor” dedi.
Emniyet Müdürü Mehmet Sahne’de, halkin destegi ile çalismalara devam edildigini, vatandasin günün her saati 155 Polis Imdat telefonunu arayarak sorunlarini rahatlikla ihbar edebileceklerini ifade ederek, “Bu yemegimizin temel amaci esnaf ve polis arasindaki iliskileri güçlendirerek sizlerin bize ayna olmasini, eksik ve gediklerimizi görmektir. Geçmis yillara oranla ilimizin nüfusunda bir artis oldu. Issizlikte Türkiye’nin en sonuncusuyuz. Bunun yaninda trafik kazalarinda yaptigimiz denetimler sayesinde yüzde 50’lik bir azalma oldu. Geçen gün Il Trafik Komisyonunda önümüzdeki yil bu orani yüzde 10 daha asagi çekmeyi düsünüyoruz. Trafik alt yapisiyla ilgili belediyemizin ve Ulastirma Bakanliginin koordinesinde akilli kent projesi kapsaminda bir takim yeni hareketler olacak. Isik ihlalleriyle ilgili kontrollerimiz olacak. Biz kendi adimiza sehirde trafik kültürünü ne kadar saglikli hale getirirsek, sehir kültürünün de o derece düzenli gelisecegini düsünüyoruz. Özellikle çocuklarimiza yönelik Toplum Destekli Polislik subemiz ve Çocuk Subemiz belediye ve bazi sivil toplum örgütleriyle projeler gelistiriyorlar. Geçen yil Gelecek Sizinle gelecek projesiyle 8100 ögrencimize ulastik. Bu yil ayni projeye 4. siniflari da ilave ederek devam ettirecegiz. Bu projedeki temel amaç dogru davranis kurallarini sergileyerek çocuklara poli rozet ve poli kartlar hediye ederek onlara dogru davranis kurallarini aliskinlik haline getirmelerini sagladik” diye konustu.
Toplanti esnaflarin görüs ve düsüncelerinin alinmasi ve iyi niyet temennileriyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284