Etliekmekçinin Yesil Sevgisi

Karaman’da etliekmek firini isleten Mustafa Gülcan, 30 yasindaki sarmasik agacini kesmeye kiyamayinca, is yerini agaca göre dizayn ettirdi.

Etliekmekçinin Yesil Sevgisi

2 yil önce Mahmudiye Mahallesi Eregli Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanin altinda bulunan dükkana etliekmek firini açmaya karar veren Mustafa Gülcan, müsterilerinin kisin üsümemeleri için is yerinin girisine profilden ek bölüm yaptirmaya karar verdi. Ek bölümü yaptiracagi yerde binayi saran yaklasik 30 yillik sarmasik agacini gören Gülcan, ek bölümü yapacak ustalara sarmasik agacini kestirmeyerek is yerini sarmasik agaca göre dizayn etmelerini söyledi. Ustalarda sarmasik agaci kesmeyerek is yerinin ek bölümünü yaptilar. Gülcan’in bu davranisi müsterileri tarafindan taktirle karsilanirken, is yerine ilk defa gelen müsteriler ise sarmasik agacinin gövdesi karsisinda saskinliklarini gizleyemiyor.
"Bizim için her canli degerlidir" diyen is yeri sahibi Mustafa Gülcan, "Insan gibi agaçta bir canlidir. Onun için burayi yaptirirken kesmeye kiyamadim. Isyerime ilk defa gelen bazi müsterilerimiz sarmasik agacinin gövdesini içeride görünce önce sasiriyorlar sonrada bizlere bu davranisimizdan dolayi tesekkür ediyorlar" dedi. (IHA)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284