Eylem Plani KOP Illerine Tanitiliyor

Konya Ovasi Projesi(KOP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskan vekili Ihsan Bostanci, 243 proje, 92 eylem basligi ve 9 milyar 927 milyon liralik kaynak tahsisi ile KOP Eylem Plani’nin uygulanmasinda herkesin üzerine görevler düstügünü söyledi.

 Eylem Plani KOP Illerine Tanitiliyor

Aksaray, Karaman, Konya ve Nigde’den olusan KOP Bölgesi’nin kapsamli dönüsümünü saglamak amaciyla hazirlanarak yürürlüge giren KOP Eylem Plani, içerisindeki 5 gelisme ekseni, 23 alt eksen, 92 ana eylem ve 243 proje ile Aksaray ve Karaman’da kamu kuruluslarinin temsilcilerine tanitildi.

Karaman’da Vali Murat Koca ve Aksaray’da Vali Seref Atakli’nin katilimi ile gerçeklestirilen toplantilarda, illerdeki yerel kamu kuruluslarinin üst düzey temsilcileri hazir bulundu.
“KOP Bölgesi’ne 9 milyar 900 milyon liralik kaynak”
Eylem Plani’nin, bölgenin ilk resmi plani olma özelligini tasidigini belirten KOP Idaresi Baskan vekili Ihsan Bostanci, planda; tarimsal yapida degisim ve sürdürülebilirligi saglamak, sanayi, ticaret, ulasim, enerji gibi sektörleri güçlendirmek, egitim, saglik, kültür ve diger sosyal hizmetlere erisilebilirligi artirmak, bölgeler arasi ve bölge içi gelismislik farklarini azaltarak, yenilikçi yaklasimlarla bölgenin rekabet gücünü gelistirmek, bölgenin ekonomik ve sosyal kapasitesini güçlendirmek ve vatandasin refah düzeyini yükseltmenin temel öncelik olarak ele alindigini söyledi.
Eylem Planlarini, ‘Kalkinma’ ve ‘Bölge’ planlarindan ayiran en önemli unsurun içeriginde somut eylem ve projelerin yer almasi ve bu projelere yönelik ödenek tahsislerinin yapilmasi oldugunu söyleyen Bostanci, “KOP Eylem Plani’nda toplam 243 adet proje yer almaktadir. Bu projeler 92 eylem basligi altinda toplanmis durumda ve 2014–2018 yillari arasindaki 5 yillik dönem için tahsis edilen rakam ise 9 milyar 927 milyon liradir. Ortaya bir plan koymak tek basina çok fazla bir sey ifade etmiyor. Bu projelerin uygulanmasi ve hayata geçirilmesi, içerisindeki hedeflerin gerçeklesebilmesi kilit rol oynamaktadir. 2014 ve 2015 yillari için hedeflenen yatirim tahsislerinin üzerine çiktik. Bu durumun önümüzdeki yillarda daha da artarak devam edecegine inaniyorum” diye konustu.
“Planin basarisi, bölgenin plani sahiplenmesi ile mümkün”
Aksaray Valisi Seref Atakli ise eylem planlarinin gerçekten uygulamaya geçirilebilmesinin herkesin sahiplenmesine bagli oldugunu söyledi. Gerçeklestirilebilir planlar ortaya koyduktan sonra kurum kuruluslari sahip çikar ve arkasinda durursa sonuç almamanin mümkün olmadigini kaydeden Vali Atakli, “KOP Eylem Plani sonuçta bölgemizin genel olarak kalkinmasi, gelismesi bakimindan ortaya konan çalismalardir. Belirli ilke ve prensiplere bagli olarak bunlarin gerçeklestirilmesi gerekiyor. Günü birlik ayarlarla bir takim seylerin yapilmasi sonuçta daginikliga kaynak israfina ve bir takim olumsuz sonuçlara yol açabiliyor. Bütün bu olumsuzluklari ortadan kaldirmak ve bütün alanlarda daha istikrarli bir gelisme saglamak için bu tür planlara ihtiyaç var” seklinde konustu.
Konusmalarin ardindan KOP Eylem Plani’nin stratejisi, hedef ve amaçlari, içerdigi eylemler ile bu eylemlerin içerdigi projelerin uygulama, izleme ve degerlendirme süreçlerinin açiklanmasi ve yerel kurumlarin uygulamadaki görev ve sorumluluklari hakkinda katilimcilara sunum yapildi.

Plan tanitimi, diger illerde yapilacak toplantilarla devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284