Farkli Gelisen Bireylerin Sosyal Uyum Ve Gelisim Sorunlari Konusuldu

Ilimiz Özel Egitim ve Rehberlik Dernegi tarafindan Bifa Bisküvi’nin katkilariyla düzenlenen “Farkli Gelisen Bireylerin Sosyal Uyum ve Gelisim Sorunlari” konulu seminer Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Yunus Emre Anfisi’nde Anadolu Üniversitesi Engelliler Arastirma Enstitüsü ögretim üyesi Ayten Düzkantar Uysal’in katilimiyla gerçeklestirildi.

Farkli Gelisen Bireylerin Sosyal Uyum Ve Gelisim Sorunlari Konusuldu

Seminere engelli çocuklari bulunan ailelerin yani sira bu çocuklarin egitimine yardimci olan egitimciler katildi.
Ögretim üyesi Ayten Düzkantar Uysal, ailelere çocuklarinin topluma kazandirilmasinda en önemli unsurun kendilerine güven duymalarini saglamak oldugunu belirtti.
Engelli bir çocuga sahip olmanin zorluklarinin iyi bir egitimle kolayliga dönüsebilecegini ifade eden Uysal, “Çocuklarin egitimi alaninda yetismis bir ögretmenle çalismaya gayret gösterilmeli. Biz özel egitim ögretmenlerini yetistirirken bütün bu gelisimsel alanlara ve farkli düzeylere nasil destek vereceklerini, nasil planlama yapacaklarini, aileye nasil yardim edeceklerini zaten ögreterek mezun ediyoruz. Ben ailelerden tek bir sey istiyorum. Çocuklarini teslim ettikleri ögretmenlerin gerçekten özel egitim alaninda uzman olup olmadiklarini öncelikle kontrol etsinler. Ailelerimiz çocuklarin en yakin takipçileri. Yakin takipçileri olduklari için bazi seyleri çabuk fark ediyorlar. Bir uyusmazlik durumu, farkli bir davranis gibi durumlari çok erken dönemde uzmana getirip paylasirlarsa biz zamaninda müdahale edip o davranisi ortadan kaldirabiliriz” dedi.
Seminer ilk bölümünde engelli çocuk sahibi ailelere yönelik yapilirken, ikinci bölümü ise egitimciler için gerçeklestirildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284