Fatih`in Altyapisini Türk Telekom Kuracak

Türk Telekom, Firsatlari Artirma Tekonolojiyi Iyilestirme Hareketi (FATIH) Projesi kapsaminda, 1. Bölge olarak anilan Bati Bölgesi ile 2. Bölge olarak anilan Orta Anadolu ve çevresindeki 2 bin 236 okulun `yerel alan agi, aktif cihazlar ve pasif üyelerin kurulumu` ihalesini kazandi. Türk Telekom, bu bölgedeki okullara 3 yil boyunca kesintisiz servis hizmeti verecek.

Fatih`in Altyapisini Türk Telekom Kuracak
Türk Telekom'dan yapilan açiklamada, sirketin FATIH Projesi kapsaminda 1. Bölge olarak anilan Bati Bölgesi ile 2. Bölge olarak anilan Orta Anadolu ve çevresindeki 2 bin 236 okulun 'yerel alan agi, aktif cihazlar ve pasif üyelerin kurulumu' ihalesini kazandigi bildirildi.
Türk Telekom Grup Finans Baskani Mustafa Uysal ile Milli Egitim Bakanligi Yenilik ve Egitim Teknolojileri (YEGITEK) Genel Müdürü Mustafa Koç, projeyi baslatacak protokolü Ankara'da düzenlenen törende imza atti.
Uysal, FATIH Projesi'nde, en büyük teknolojik altyapi saglayici olarak yer aldiklarini kaydederek, projenin modern teknolojilere uygun ve çaga ayak uydurmus genç bireyler yetistirilmesini hedefledigini ifade etti. Türk Telekom olarak öncelikli amaçlarinin, projenin altyapisini en son teknolojik iletisim sistemleriyle kurmak ve maksimum düzeyde verimlilik saglamak oldugunun altini çizen Uysal, milli egitim sistemi için deger yaratmasini saglamak oldugunu kaydetti.
Uysal, sözlerini söyle sürdürdü:
''Türkiye'nin öncü iletisim ve yakinsama sirketi olarak, nasil ki iletisim sisteminin teknolojik altyapisini biz kuruyorsak, ayni sekilde Türk egitim sistemini gelecege tasiyacak olan bu projenin teknolojik altyapisini kurmak yolunda da en önemli adimlari biz atiyoruz.
Teknolojik yeniliklerin gelistirilmesi ve Türkiye'nin teknolojik geleceginin insasi için çalisan Türk Telekom, bu bilgi birikimini simdi de FATIH Projesi için harcayacak. Gelecege hazirlanan ülkemizin egitim sistemi, FATIH Projesi ile bilgi çagina uygun, bilgi toplumu üyesinin tüm özelliklerini tasiyan bireyler yetistirmek konusunda büyük bir adim atiyor. FATIH Projesi, bilgi ve iletisim teknolojilerini, egitim sürecinin temel araçlarindan biri haline getirerek ögrencilerin ve ögretmenlerin bu teknolojileri etkin kullanimi saglayacak.''
Uysal, Türkiye'nin bilgi toplumu olma stratejisinin en temel projelerinden biri olan FATIH'te yer almaktan dolayi büyük mutluluk duyduklarini belirterek, Türkiye'yi 2023 vizyonuna tasiyacak teknoloji altyapisinin kurulmasi önemli oldugunu kaydetti.
FATIH Projesi'nin bu vizyonun önemli bir parçasi olduguna isaret eden Uysal, ''Iste Türk Telekom, bu tarihi misyona hizmet etmek heyecanini tasidigi için ülkemizin en büyük degeridir'' dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284