Felçli Komsusu Için 12 Bin Mavi Kapak Topladi

Üniversite sinavini kazanarak Karaman`dan Giresun`a gelen üniversiteli kiz, kas erimesi hastasi komsusunun akülü araç alabilmesi için arkadaslari ve mahalle sakinleriyle 12 bin mavi kapak topladi.

Felçli Komsusu Için 12 Bin Mavi Kapak Topladi
Giresun Üniversitesi Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulu ögrencisi Tugba Kurt (20), yaklasik 2 ayda topladigi kapaklari PTT araciligiyla Karaman`daki felçli komsusu Durdane Akdag`a (40) gönderdi.
Kurt, Karaman`da yasadigini ve üniversite sinavini kazanarak Giresun`a geldigini söyledi.
Karaman`da kas erimesi hastaligi ve felçli olan komsusu Akdag`in durumundan çok etkilendigini ve arkadasi olan kizi ile Akdag`in rahat gezebilmesi ve disari çikabilmesi için bir akülü araç almak için 2 yil önce mavi kapak toplamaya basladiklarini anlatan Kurt, Karaman`da yeterli sayida kapaga ulasamadiklarini bildirdi.
Üniversite sinavini kazanarak Giresun`a geldigini ama komsusuna yardimci olamamanin hüznünü yasadigini ifade eden Kurt, burada ayni çalismayi ögrenci arkadaslari ve Eynesil halkiyla beraber yapmaya karar verdigini anlatti.
Kurt, söyle devam etti:
``Karaman`da Durdane Hanim`in kiziyla bu çalismanin içine girmistik. Buraya gelince onlara yardimci olmak için mahalle muhtarimizdan destek istedim. Muhtarimizin ve ilçe esnafinin destegiyle 12 bin mavi kapak toplayip kendilerine gönderdim. Onlar bu kapakla akülü araç alip kullanacaklar. Hayatta en büyük mutluluk bir ihtiyaç sahibine yardimci olabilmek. Biz arkadaslarimizla bu mutlulugu yasiyoruz.``
Esnafin ve ilçe sakinlerinin konuya duyarli davrandigini ve kendisine ciddi destekte bulundugunu aktaran Kurt, amacinin baslangiçta sadece Akdag`a yardimci olmak oldugunu ancak duyarlilik olustugunu görünce bu tür projeleri devam ettirmek için çalismalara devam edecegini dile getirdi.
Kurt, bu tür projelere destek verilmesi gerektigini sözlerine ekledi.
-Mahalleli, üniversiteli kizin sesine kulak verdi-
Eynesil Gümüsçay Mahallesi muhtari Seref Muzaffer Aydin da üniversiteli Kurt`un kendilerine gelerek Karaman`daki komsusunun kas erimesi hastaligi nedeniyle yürüyemedigini ve mavi kapak toplayarak bir akülü araç almak istedigini aktardigini anlatti.
Mahalleli olarak kendisine yardimci olmaya karar verdiklerini belirten Aydin, ``Her direge bir poset asarak mavi kapak toplama nedenimizi yazdik. Organize bir sekilde çalistik. Her gün düzenli olarak bu kapaklari topladik. Esnafimizin da destegini arkamiza aldik`` dedi.
Genç kizin duyarlilik tasimasinin kendilerini çok duygulandirdigini aktaran Aydin, kendilerininde ihtiyaç sahiplerine yardimci olmanin mutlulugunu yasadiklarini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284