Fener Alayı Karaman Caddelerini Aydınlattı

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 95. yılı kutlamaları çerçevesinde Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından organize edilen fener alayı yürüyüşü Karaman’a renkli saatler yaşattı.

Fener Alayı Karaman Caddelerini Aydınlattı

Karaman Lisesi önünden başlayan yürüyüşe yürüyüşe çok sayıda sivil toplum örgütü, sendikalar, dernekler ve vatandaşlar katıldı. Akşamın karanlığını aydınlatan meşalelerle yürüyen vatandaşlar marşlar söyleyip oyunlar oynayarak geçtikleri 1. İstasyon Caddesini renklendirdiler.

Yürüyüşün sonunda Aktekke meydanına ulaşan vatandaşlar, meydanda İstiklal Marşı okudu. İstiklal marşının ardından tek yürek, tek bilek olan Karaman halkı oyun havaları eşliğinde yöresel oyunlar oynayıp şiirler okudu.

Burada bir konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ülkan Şanlıtürk, “Cumhuriyet demek Türk ulusunun bu topraklarda yeniden doğuşu ve özgür oluşu demek. Böyle bir gün kutlanmaya değmez mi? Hem de coşku içinde göğsünü gere gere en güzel şekilde kutlanmalı. İşte bu duygu ve düşüncelerle hazırladığımız programa katılım sağladığınız için hepinize sonsuz teşekkürler. Bizler bu coşkuyu ve gururu 100 yıldır yaşıyoruz. Söz veriyoruz ki yüzyıllar boyu da yaşatacağız. İçerde ve dışarıda Cumhuriyete saldıranlar bilmelidirler ki her oyunları bozulacak. Bu topraklarda biz varız. Biz halkız. Cumhuriyetle ve onun kazanımlarıyla kavgalı olanlar mutlaka kaybedecekler. Çünkü bizler yani Cumhuriyetin neferleri görevimizin başındayız. Biz olduğumuz sürece emperyalizme ve onun işbirlikçilerine asla geçit yok. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Bizim için bir yandaşlık vardır oda Cumhuriyet yandaşlığıdır’ Bizimde kırmızı çizgimiz Atatürk ve Cumhuriyettir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284