Fidan Dikimine Tepki Gösteren Köylüler Yol Kapatti

Ilimiz Kilbasan beldesine bagli Madensehri köylüleri, Orman Isletme Müdürlügü tarafindan mera alanina dikilecek fidanlarin yerini hazirlamak için yola çikan kepçenin önünü keserek eylem yapti.

Fidan Dikimine Tepki Gösteren Köylüler Yol Kapatti
Madensehri köylülerinin fidan yeri hazirlamaya giden is makinesinin önünü kesmesi üzerine görevliler arasinda arbede yasandi. Yasanan arbedenin ardindan köye çok sayida jandarma ile saglik ekibi sevk edildi. Köylüleri sakinlestirmek için köye Il Jandarma Albay Selçuk Boz'da geldi. Yolu kesen köylülerle konusan Albay Boz, bu yaptiklarinin kanunlara aykiri oldugunu söyleyerek, bütün konularin ancak hukuki yolla halledilebilecegini söyledi. Albay Boz'un köylülere her konuda kendilerine yardimci olacagini da belirtmesi üzerine köylüler kapattiklari yolu yeniden ulasima açti. Fidan dikilmesi istenilen yerin meralari oldugunu söyleyen köylüler, “köyümüz Karadag'in kuzeyinde bulunuyor. Tarihi dokusu nedeniyle yillar önce sit alani ilan edildi. Köyümüze zaten bir çivi bile çakamiyoruz. Hiç arazimiz bulunmadigi içinde tüm köy geçimini hayvanciliktan sagliyor. Simdi buralara fidan dikilirse biz hayvanlarimizi nerede otlatacagiz” diye konustu.
Yetkilileri defalarca uyarmalarina ragmen bir sonuç alamadiklarini da ileri süren köylüler, bu duruma derhal çözüm bulunmasini istedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284