Fidanlar Toprakla Buluşturuldu

Vali Fahri Meral, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “Fidanlar Fidanlarla Büyüyor” işbirliği protokolü kapsamında düzenlenen fidan dikim programına katıldı.

Fidanlar Toprakla Buluşturuldu

Ayrancı yolu üzerinde Yeşildere TOKİ karşısında düzenlenen fidan dikim programına; Vali Meral’in yanı sıra eşi Zehra Meral, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Orman İşletme  Müdürü Fazıl Cabaroğlu, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara’da düzenlenen “Fidanlar Fidanlarla Büyüyor” programına iştirakleriyle 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen etkinlikler kapsamında, Vali Fahri Meral’in de katılımlarıyla ilimiz Yeşildere TOKİ karşısındaki alanda 1000 adet sedir fidanı toprakla buluşturuldu. “Fidanlar Fidanlarla Büyüyor” işbirliği protokolü kapsamında ilimizde bu yıl içerisinde 28 hektarlık alanda 30 bin fidan dikimi yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan "Fidanlar Fidanlarla Büyüyor" İşbirliği protokolü ile ülkemizin yeşil dokusunun geliştirilmesine katkıda bulunmak,  öğrencilerde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, çevreye duyarlı bir birey olarak yetişmesini sağlamak ve toplumda çevre koruma konusunda farkındalığı artırmak amaçlanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284