Fikret Ünlü’den Karamanlıları Üzen Haber

1995-99 yılları arasında Demokratik Sol Parti’den 2, CHP’den de bir dönem Karaman Milletvekilliği yapan Bülent Ecevit Başbakanlığında kurulan 57. hükümette ise Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Fikret Ünlü’den Karamanlıları üzen bir haber geldi.

Fikret Ünlü’den Karamanlıları Üzen Haber

Devlet eski Bakanı Fikret Ünlü, dün sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, kendisine kanser teşhisi konulduğunu ve tedavi sürecine başlayacağını söyledi.

Ünlü’nün açıklaması şöyle, “Değerli dostlarım, sizlerle üzücü bir haber paylaşmak zorundayım. Ne yazık ki geçen hafta kanser olduğumu öğrendim. Bu gördüğünüz tedaviye başlamadan önceki son fotoğrafım. Bu haberi sizlerle paylaşmak istememin nedeni; sağlığınızı ihmal etmemeniz ve düzenli kontrol yaptırmanız konusunda sizleri uyarmaktır. Sakın benim gibi “bana bir şey olmaz” demeyin. Şu an tedavi sürecinde olduğum için bir süre telefon ve mesajlarınıza cevap veremeyeceğim. Sağlıklı günlerde tekrar görüşmek umuduyla... Çok sevgiler"

Fikret Ünlü kimdir?

10 Mart 1943 tarihinde Karaman, Kargara'da doğdu. İlköğrenimini Güneyyurt İlk Okulu'nda yaptı.1963-64'te Ereğli İvriz İlk öğretmen Okulu, 1966-67'de Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü'nden mezun oldu.

Kayseri Mimar Sinan İlköğretim İlkokulu, Konya Maarif Koleji ve Dumlupınar Ortaokulunda öğretmenlik ve yöneticilik yaptı.

1974-1975 yıllarında Konya Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı, 1978-1979 yıllarında Bülent Ecevit Hükümeti döneminde Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü ve Bakan Müşavirliği görevlerinde bulundu.

1983 yılında Devlet Memurluğundan istifa ederek politikaya atıldı. SODEP ve SHP 'de (10 yıla yakın) Parti Meclisi Üyeliği, Genel Sekreter Yardımcılığı ve Genel Saymanlık yaptı. 1991 seçimlerinden sonra Başbakan Başdanışmanı olarak görev aldı ve bu görevi 1995 Milletvekilliği seçimlerine kadar sürdürdü. 1995 ve 18 Nisan 1999 tarihlerinde yapılan Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Demokratik Sol Parti'den (DSP) Karaman Milletvekili olarak parlamentoya girdi.

Bülent Ecevit'in Başbakanlığında kurulan 57. Hükümette, Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yürüttü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284