Film Gibi Soyguna 7 Tutuklama

Konya`da kendi yaptigi sahte kutuyu tarihi sanduka diye satmaya çalisan sahsin alicinin ayarladigi sahte polisler tarafindan gasp edilmesi olayiyla ilgili gözaltina alinan 7 kisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Film Gibi Soyguna 7 Tutuklama

Olay, 4 gün önce merkez Meram ilçesi Bati Hadimi Mahallesi Berk Sokak’taki bir is yerinde meydana gelmisti. Iddiaya göre, Hüseyin A. (38), Karaman’dan Ali Y. (57) ile yaptigi görüsmede elinde çok degerli tarihi sanduka oldugunu söyleyerek satmaya çalisti. Ali Y., yaninda sarraf kiligina soktugu yakini Hazreti K. (30) ile Hüseyin A’nin yanina giderek 150 bin dolara pazarlik yapti. Ancak Ali Y.'nin önceden ayarladigi 5 kisi pazarlik sirasinda sivil polis gibi baskin yapti. Hüseyin A'ya plastik kelepçe vurup kaçiran sahte polisler, daha sonra sahsi bos bir arazide terk ederken, tarihi eser degeri oldugunu düsündükleri sanduka görünümlü bakir kutuyu aldilar. Hüseyin A., kurtulup polise gitti.
Konya Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekipleri tarafindan süphelilerden Hazreti K., Metin K. (38), Mustafa C. (23), Abdülkerim Y., Zeynel Y. (19) ve Niyazi Y. (32) Karaman'da, Ali Y. ise Konya'da yakalandi. Yakalanan 7 süpheli, çikarildiklari mahkeme tarafindan “unvan gaspi, yagma, adam kaçirma” suçlarindan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan Müze Müdürlügü yetkilileri, tarihi eser degeri oldugu iddia edilen kutunun bir dönemin kül kutusuna benzedigini ancak sahte oldugunu belirledi. Tarihi esere benzetildigi için yetkililerin Hüseyin A. hakkinda suç duyurusunda bulunacagi ögrenildi. Hüseyin A.’nin ise ifadesinde, kutuyu süs esyasi olarak satmak için kendisinin yaptigini söyledigi ileri sürüldü.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284