Fındık: İşverenlerimiz Kendilerine Tanınan Haklardan Yararlansın

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Serdar Fındık, 27 Mart’ta yürürlüğe giren 7103 sayılı yasada bulunan bazı vergi kanunları ile ilgili Kanun Hükmünde Kararnamede yapılan değişiklerle ilgili ve SGK teşvikleri konusunda bilgilendirmede bulundu.

Fındık: İşverenlerimiz Kendilerine Tanınan Haklardan Yararlansın

Fındık, işverenlerin kendilerine tanınan teşviklerden faydalanmaları için SGK İl Müdürlüğü’ne uğrayıp bilgi almalarını istedi.

Fındık, “Bilindiği gibi bu kanunda çok sayıda kanunu ilgilendiren düzenleme yapılmıştır. İşverenlere 2016 ve 2017 yıllarında uygulanan, 100 lira tutarındaki asgari ücret desteği uygulamasına 2018 yılında da devam edilecek. Gençlerin istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla 18-25 yaş arasındaki sigortalılara ait sigortalı işe giriş bildirgesinin, çalışılmaya başlanılan tarih itibarıyla verilmesine imkan sağlanacak. Kanuna göre, işe alınanların ücretlerinin, ilgili yılda uygulanan asgari ücretin aylık brüt tutarının prim ödeme gün sayısına isabet eden tutarı üzerinden hesaplanan gelir vergisinin asgari geçim indirimi uygulandıktan sonra kalan kısmı, verilecek muhtasar beyanname üzerinden tahakkuk eden vergiden terkin edilecek. Ücret ödemelerine ilişkin düzenlenen kağıtlara ait damga vergisinin aylık brüt asgari ücretin prim ödeme gün sayısına isabet eden kısmı beyan edilmeyecek ve ödenmeyecek. Kanunda daha bunun gibi birçok madde bulunuyor. İşverenlerimizin kendilerini ilgilendiren konular üzerinde ayrıntılı bilgi sahibi olmaları menfaatlerine olacaktır” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284