Gazeteci Ve Bürokratlar, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Gününde Bulustu

10 Ocak Çalisan Gazeteciler günü nedeniyle ilimiz Gazeteciler Cemiyeti tarafindan Grand Otel’de bir ögle yemegi verildi.

Gazeteci Ve Bürokratlar, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Gününde Bulustu

Yemege Vali Murat Koca, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Grand Otel ve Simsek Bisküvi sahipleri Erol ve Mehmet Ali Simsek, Duru Bulgur Yönetim Kurulu Baskani Ihsan Duru, Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay, Meclis Baskani Gökhan Alkan, Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Ekrem Bastug, Meclis Baskani Ekrem Çavas, AK Parti Belediye Baskan adayi Ertugrul Çaliskan, CHP Belediye Baskan adayi Merih Ünver, MHP Belediye Baskan adayi Ali Pinarbasi ile AKP Il Baskani Kerim Dereli, CHP Il Baskani Ahmet Ertugrul, Merkez Içe Baskani Mustafa Cem Kagnici, MHP Il Baskani Ismet Hatipoglu, Merkez Ilçe Baskani Oktay Yilmaz, Valilik Basin ve Halkla Iliskiler Müdürü Hayrettin Arslan ile KGRT kurucusu Medeni Yavuzaslan, Karaman Yerel Radyo ve Televizyonlar Iletisim Dernegi Baskani Senem Yavuzaslan Memis ile gazeteciler katildi.
Yemek sonrasinda bir konusma yapan Gazeteciler Cemiyeti Baskani Ahmet Küçükcicibiyik, “10 Ocak 1961de gazetecilerin çalisma kosullarini iyilestiren, ileri haklar getiren 212 sayili yasanin yürürlüge girdigi gündür. Bu gün, “çalisan gazeteciler günü ya da bayrami” olarak kutlanmaktadir. Basin, demokrasinin gelisip güçlenmesinde vazgeçilmez bir yere sahiptir. Özgür ve çok sesli bir medyanin, gerek ifade özgürlügünün temini, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin dogru yansitilmasi bakimindan hayati önemdedir. Bundan dolayi gazetecilik, günümüzün en önemli ve etkili mesleklerinin basinda gelmektedir. Kamu görevi yapan gazeteciler, çevrelerini çok iyi gözlemleyen, yanlisliklari ortaya çikaran, siyasi, kültürel, toplumsal olaylara yapici ve elestirel bakis açisiyla bakan demokratik toplumlarin bir anlamda bekçileridir. Kamuoyunu bilgilendirmek adina, dogru haber verme, tarafsizlik, özel hayata ve kisilik haklarina saygi gibi degerleri içerisinde bulunduran önemli bir meslegi icra eden gazeteci arkadaslarimiz, vatandasin en dogal hakki olan zamaninda dogru ve eksiksiz bilgi almalarini saglayarak milletin vicdanina ses olmaktadirlar. Bir haberi halka ulastirmak için verilen emek ve çaba ile mesai saatlerinin pek de söz konusu olmadigi bu meslekte kazanilan tek sey makam ve maddiyat degil, haberle ortaya çikan olumlu sonuçtan alinan manevi hazdir. Her sartta mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getirerek Karaman’in kalkinmislik düzeyine ve tanitimina büyük katki saglayan ve kamu hizmetlerinin yürütülmesinde önemli katkilari olan tüm basin mensubu meslektaslarimin 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Gününü kutluyor, daha nice senelere saglik, mutluluk ve basarilarla erismelerini diliyorum” dedi.
Vali Murat Koca’da, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler gününün Idareciler günü ve Tarim günüyle ayni güne denk gelmesinin ayri bir mutluluk oldugunu belirterek, “Yaptigimiz çalismalari halka yansitan basin mensuplariyla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Gazetecilik zor meslek. Gecesini gündüzüne katarak zaman mefhumu olmayan halkla idareci arasinda köprü vazifesi görmesi bakimindan büyük önem tasimaktadir. Ancak sunu da belirtmeliyim ki gazeteci bir haberi yaparken kurumlari yada kisileri hedef alip onlari rencide etmemeli. Maalesef azda olsa bunlari da yasiyoruz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284