Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, Öğrenci Ve Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesinin davetiyle ilimize gelen Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak düzenlediği konferanslarda öğrenci ve öğretmenlerle buluştu.

Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, Öğrenci Ve Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

Konferanslar öncesinde İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret eden Abdurrahman Dilipak, Kuntoğlu’na yeni görevinde hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Ardından KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonuna geçen Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine yönelik “Vatan ve Vatanseverlik” konulu konferans gerçekleştirdi.

“Bu toprakları vatan yapan üzerinde yaşayan insanların yürekleri ve beyinleridir”

Medeniyet ve tarih birikimimizin hareket noktamız olması gerektiğini vurgulayan Abdurrahman Dilipak öğrencilere seslenerek “Bütün dünya Batı’yı örnek alsa da sizler bu gidişata karşı duracaksınız. Çünkü sizler dünya üzerindeki en zengin potansiyele sahip ülke olan Türkiye’de yaşıyorsunuz. Bu toprakları vatan yapan üzerinde yaşayan insanların yürekleri ve beyinleridir. Yeni bir dünya kuruluyor artık ve her şey çok daha güzel, çok daha farklı olacak. Geçmişimizi bilerek gelecek hayalimizi yeniden temellendirmeliyiz. Çok okumalı ve çok düşünmeliyiz. Akıl yürütmemiz ve ezberden uzak durmamız gerekiyor. Bilgisayarın size verdikleriyle yetinmeyip bilgisayarı üretecek zekâya sahip olmalısınız.” dedi.

15 Temmuz Darbe Girişiminde yaşanan olaylara değinen Gazeteci-Yazar Dilipak “Ülkemiz, dost bildiği hainlere karşı büyük bir tehlike atlattı. Ülkemiz üzerinde oynanan çok farklı oyunlar vardı. Fakat milletimiz milli birlik ve beraberlik içerisinde dik durarak bu oyunları bozdu. Sizler de ülkemizin gelecek nesilleri olarak tarihimizi ve yaşadıklarımızı iyi süzmeli, kendinizi bu olan bitene göre şekillendirmelisiniz. Sizlerin sayesinde gelecek günler bugünlerden daha güzel olacak.” şeklinde konuştu.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesindeki konferansı sonrasında Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ile birlikte Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesine geçti. Burada öğrencilerle bir araya gelen Dilipak, vatanseverlik konusunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

“Gelenekten Geleceğe Yeni Nesil İnşa Etme”

Abdurrahman Dilipak, öğleden sonra Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen “Gelenekten Geleceğe Yeni Nesil İnşa Etme” konulu konferansta da öğretmenlere hitap etti. Eğitim sistemine yönelik eleştirel bakış açısıyla değerlendirmelerde bulunan gazeteci yazar, eğitimde yeni yaklaşımların hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Bireyin farklılıklarla yetiştiğini vurgulayan Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, eğitimcilerin çok yönlülüğü besleyen bir anlayışla hareket edilmesinin olumlu sonuçlar sağlayacağını ifade etti.

Kendi hayatından örneklerle dinleyicilere seslenen Gazeteci Yazar Dilipak, yeni neslin yüzyıllar içerinde oluşan kadim değerlerimizle inşa edilmesinin insanlığa çok büyük kazanımlar sunacağını sözlerine ekledi.

Program, günün anısına takdim edilen hediyeler sonrasında çekilen fotoğraflarla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284