Gazi Devrim Kurtulus Kanmaz’a Devlet Övünç Madalyasi Verildi

Vali Murat Koca, Devlet Övünç Madalyasi almaya hak kazanan Uzman Jandarma Çavus Devrim Kurtulus Kanmaz için düzenlenen Devlet Övünç Madalyasi ve beratinin tevcih edildigi törene katildi.

 Gazi Devrim Kurtulus Kanmaz’a Devlet Övünç Madalyasi Verildi

Valilik Toplanti Salonu’nda düzenlenen törene, Vali Koca’nin yani sira Garnizon Komutani J. Kd. Alb. Mustafa Akis, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Vali Yardimcilari Erkan Karahan, Kenan Eskin, Mehmet Ugur Arslan, Sezer Isiktas, Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, ilçe kaymakamlari, daire müdürleri, askeri erkân, sehit yakinlari, gaziler, malül gazi Devrim Kurtulus Kanmaz ve ailesi katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve okunan istiklâl marsinin ardindan Malül Gazi Jandarma Uzman Çavus Devrim Kurtulus Kanmaz’in biyografisi okundu.
Törende bir konusma yapan Vali Koca, “Devletimiz, Jandarma Uzman Çavus Devrim Kurtulus Kanmaz’i Devlet Övünç Madalyasi ile onurlandirmistir. Gazimize “Üstün görev anlayisi içinde feragat, fedakârlik, basari ve yararlik dolu çalismalari ile Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adina hakli gurur kaynagi olmasindan dolayi, 2933 sayili Madalya ve Nisanlar Kanunu geregince Bakanlar Kurulu’nun önerisi üzerine, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyasi tevcih edilmistir.” Takdim edecegimiz bu madalya ve berati, vatan sevgisinin en yüce nisanesidir. Vatan, millet ve kutsal degerler için yapmis oldugu mücadelede “Ölürsem sehit, kalirsam gazi olurum” inanciyla feragat ve fedakârlikla canini ortaya koymayi bilen Türk Milleti, varligini aziz sehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçludur. Son yüzyila baktigimizda sadece Sarikamis'ta 1914 yili 15 - 22 Aralik tarihleri arasinda 60 bini donarak olmak üzere 78 bin sehit verdik. 19 Subat 1915 tarihinde denizde baslayan, sulardaki mücadele 18 Mart 1915 tarihinde zaferle sonuçlanan daha sonraki kara savaslari ise 9 Ocak 1916 tarihinde son bulan Çanakkale Savasinda Milletimiz, yaklasik 250 bin sehit vermistir. Gazilerimizin sayisi da tahminen 150 bin kisidir. Kurtulus Savasi da Milletimize on binlerle ifade edilen sehit ve gaziye mal olmustur. Yakin tarihimizde ise bölücü terör örgütü ile mücadeleye, bes binden fazla sehit verdik, binlerce asker ve polisimiz gazilik rütbesi ile sereflendi. Insanlarin hirsinin, aklinin önüne geçmedigi, kan ve gözyasinin yerini, sevgi ve barisin aldigi bir dünyada yasamak, bütün insanligin en büyük arzusudur ve hepimizin dilegidir. Sehit ve gazilerimiz sayesinde Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yasayacaktir. Bizler, sehit ve gazilerimizin bize emaneti olan Vatanimiz ve Milletimize karsi borcumuzu ödemek için, bütün gücümüzle daha çok çalismak gerektiginin bilincindeyiz. Aziz vatanimizin korunmasi, ülkenin her kösesinde huzur ve güvenligin, emniyet ve asayisin saglanmasi için canini ortaya koyarak görevini yapan bütün kahramanlarimizla iftihar ediyoruz. Bu vesileyle sehitlerimize “Ruhlariniz sad, mekâniniz Cennet olsun” diyor, gazilikle sereflenen ve daha sonra ebedi âleme intikal eden gazilerimizi rahmetle anarken,  hayatta olan gazilerimize hayirli uzun ömürler diliyorum” dedi.
Devletin kendisini böyle bir madalya ile onurlandirilmasindan dolayi büyük bir mutluluk ve onur duydugunu söyleyen Gazi Devrim Kurtulus Kanmaz ise vatan sevgisinin hiçbir maddi degerle ölçülemeyecegini belirterek vatanimiz, milletimiz ve bütün kutsal degerlerimizi korumak için daha önce Çanakkale’de ödenen bedel gibi yine ayni bedeli seve seve tekrar ödemeye hazir olduklarini belirtti.
Konusmalarin ardindan Vali Murat Koca, Jandarma Uzman Çavus Devrim Kurtulus Kanmaz’a ülkemizin ve milletimizin bagimsizligini ve bütünlügünün korunmasina yönelik katkilarindan ve gösterdigi üstün görev anlayisi nedeniyle tesekkür ederek Devlet Övünç Madalyasi ve beratini verdi.
Tören, toplu fotograf çekilmesinin ardindan konuklara verilen ikramin ardindan sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284