Geçici Servis Köprüsünde Tehlikeli Yolculuk

Mersin’in Mut ilçesini, Karaman`in Ermenek ilçesine baglayan Kadiköy Köprüsü`nün ayaklarindaki çökmeler nedeniyle ulasima kapatilarak, hemen yani basina yapilan servis köprüsü adeta tehlike saçiyor.

Geçici Servis Köprüsünde Tehlikeli Yolculuk
Söz konusu köprü ile ilgili olarak yerinde incelemelerde bulunan AK Parti Mut Ilçe Baskani Ali Akgül, irmak üzerine büz koyarak yapilan geçici servis köprüsünün, ulasim açisindan büyük bir tehlike olusturdugunu vurguladi. Akgül, olasi bir sagnak yagis ve sonrasinda yasanacak sel halinde geçici köprünün istenmeyen olaylara davetiye çikartabilecegini, bu nedenle de kis gelmeden Kadiköy Köprüsü'ndeki çalismalarin en kisa sürede tamamlanmasi çagrisinda bulundu.
Kadiköy Köprüsü ile ilgili olarak çalismalar ile ilgili olarak gerekli girisimlerde bulunacaklarinin da sözü veren Akgül, "Burasi Karaman iline bagli Ermenek ilçesi ile Mut ilçesini birbirine baglayan önemli bir karayolu hemen girisimlerimizi yapacagiz bu konuda vatandaslar rahat olsun" dedi.
Öte yandan, Pirinç Suyu Irmagi üzerinde kurulu bulunan ve Kadiköy sinirlari içerisinde 1943 yilinda onarimi yapilan Kadiköy Köprüsü'nün, Roma Dönemi'ne ait oldugu belirtiliyor. Kadiköy Köprüsü'nde bir süre önce köprünün beton bölümündeki ayaklarinda yasanan çökme ve duvarlardaki yikilma nedeniyle yaya ve araç geçisine kapatilmisti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284