Genç Issizlere Iyi Haber

Issizlik Sigortasi Fonu`ndan yararlanmanin kolaylastirilmasi için dügmeye basti. Bugüne kadar 2 milyon 633 kisinin ödenek aldigi Fon`dan artik nitelikli ve genç issizler daha fazla yararlanacak.

Genç Issizlere Iyi Haber

30 yasin altindaki nitelikli issiz gençlere daha çok ödenek ayrilacak. Böylece nitelikli gençlerin is bulmalari kolaylastirilacak. Issizlik parasi ödemeleri de yukari çekilecek. 
Ekonomi yönetimi, Issizlik Sigortasi Fonu'ndan yararlanmanin kolaylastirilmasi için dügmeye basti. Bugüne kadar 2 milyon 633 kisinin ödenek aldigi Fon'dan artik nitelikli ve genç issizler daha fazla yararlanacak. Egitim seviyesi yüksek, 30 yas alti issiz gençlerin ödenegi artacak.
ISSIZLIK FONUNDA YENI DÜZENLEME
Issizlik Sigortasi Fonu'nun kasasinda biriken para Temmuz itibariyla, 57 milyar 895 milyon lirayi geçti. Paranin daha iyi kullanilmasi için issizlik sigortasinin kapsami yas gruplari dikkate alinarak, yeniden düzenleniyor. Böylece gençler öncelikli olmak üzere daha fazla issizin Fon'un olanaklarindan yararlanmasi saglanacak. Issizlik sigortasindan yararlananlara etkin danismanlik hizmeti verilerek, is aramalari tesvik edilecek. Issizlik maasi baglanirken, kisi adina yatan prim de baz alinacak. Issizlere ödenen maasin yükseltilmesi ile kayit disinin önüne geçilmesi de hedefleniyor. Mevcut sistemde bir kisinin çalisirken, maasi ne kadar olursa olsun, issiz kaldiginda eline geçen miktar, brüt asgari ücretin yüzde 80'ini asamiyor. Yeni sistemle bu tutar da yükseltilmis olacak. Issizlik maasi alabilmek için kisinin isten atilmadan önce 120 günü kesintisiz olmak üzere son 3 yil içinde en az 600 gün prim ödemis olmasi gerekiyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284