Genç Kalemler Hikaye Yarismasina Basvuru Için Son 7 Gün

Gençlik ve Spor Bakanligi, okuyan, düsünen ve yazan genç yeteneklere sahip çikmak amaciyla `Genç Kalemler Hikâye Yarismasi` düzenliyor.

Genç Kalemler Hikaye Yarismasina Basvuru Için Son 7 Gün

Yarisma ile edebiyat dünyasina yeni yazarlar kazandirilmasi hedefleniyor. Bakanlik, gençlerin kültür ve sanat bilincini, sadece popüler olandan yola çikarak degil, kendi geçmisi ve milli kültürüne odaklanarak edinebilmesi; kendi kültürel degerlerimiz, örf ve adetlerimiz, geleneksel sanat dallarimiz hakkinda dogru bilgiye sahip olabilmesi; ülkesine, tarihine, dolayisiyla gelecegine sahip çikacak nesillerin yetismesi amaciyla 'Genç Kalemler Hikâye Yarismasi' düzenliyor.
yarisma konulari; hosgörü, sükür, vefa, saygi, sabir ve empati
Konu basliklarinin hosgörü, sükür, vefa, saygi, sabir ve empati oldugu yarisma sayesinde, geçmisi ile gelecegini harmanlayan yeni yeteneklerin kesfedilmesi ve gençlere sanatçi duyarliliginin kazandirilmasi amaçlaniyor.
Jüride Türkiye'nin En Ünlü Edebiyatçilari Yer Aliyor
Yarismanin seçici kurulu ünlü edebiyatçilardan olusuyor. Iskender Pala, Dogan Hizlan, Cemil Kavukçu, Besir Ayvazoglu, Sadik Yalsizuçanlar, Yakup Çelik ve Tacettin Simsek gibi ünlü isimlerin yer aldigi seçici kurul, gelecegin hikâyecilerini belirlemis olacak.
Her kategorinin birincisine dizüstü bilgisayar, ikincisine akilli cep telefonu, üçüncüsüne ise tablet bilgisayar hediye edilecek. Genç Kalemler Hikâye Yarismasi iki kategori halinde düzenlenecek. 1. kategoriye ortaokul ve lisede okuyan ögrenciler ile 14-19 yas arasi (19 dahil) gençler, 2. kategoriye ise 20-29 yas arasindaki (29 dahil) gençler katilabilecek. Adaylar eserlerini Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlüklerine elden ya da posta yoluyla teslim edebilecek. Yarismanin son basvuru tarihi 22 Kasim 2013.
Yarisma sartnamesine, basvuru formuna ve dogruluk beyanina asagida yer alan linkten ulasilabilir.
//www.gsb.gov.tr/site/duyurular.aspx?news=1726
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284