Gençlerden, 15 Temmuz Şehitlerine Mektup Yarışması

Gençlik ve Spor Bakanlığınca, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen asker, polis ve sivillere hitaben yazılmak üzere "Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine" adlı yarışma düzenlendi.

Gençlerden, 15 Temmuz Şehitlerine Mektup Yarışması
Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen asker, polis ve sivillere hitaben yazılmak üzere "Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine" yarışması düzenlendi.
Yarışmaya ilişkin açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Çanakkale ve Sarıkamış'ın 100. yılında 100 Bin Mektup" sloganıyla "Gençlerden Ecdada Mektup" isimli bir yarışma düzenlediklerini anımsatarak, gençlerin yarışmaya 500 bini aşan mektupla katıldığını söyledi.
Bakan Kılıç, bu yıl da "ikinci istiklal mücadelesi" olarak nitelendirilen 15 Temmuz Milli Mücadelesini hafızalarda diri tutmak amacıyla "Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine" başlığı altında bir yarışma düzenlendiklerini belirtti.
15 Temmuz gecesi ülkeyi bir kaos ortamına sürüklemek, milletin egemenliğini elinden almak ve iradesini gasp etmek için kalkışılan hain darbe teşebbüsünün, canını millet için feda, bedenini de siper eden şehitler ve gaziler sayesinde bertaraf edildiğine işaret eden Kılıç, milletin iradesinin FETÖ'nün hain tezgahını darmadağın ettiğini vurguladı.
Darbe teşebbüsünde gençliğin üzerine düşen vazifeyi hakkıyla yerine getirdiğini ve bu ülkenin geleceğini hayatı pahasına müdafaa ettiğini dile getiren Kılıç, "Uğruna ne yapsak az, ne desek eksik olacak kahramanlarımız için düzenlediğimiz bu yarışma, kelimelerden inşa edilmiş bir anıt ve gençliğimizin 15 Temmuz şehitlerine bir saygı duruşu olacaktır. Bu ruha ve bu ruhu şehitlerimizle birlikte var eden gençlere inancım tamdır." değerlendirmesinde bulundu.
Yarışmaya başvuru koşulları
Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine adlı yarışmaya, 14-29 yaş arasındaki tüm gençler katılabilecek.
Gençler, yarışmaya "//genclerdenecdadamektup.gsb.gov.tr" adresi üzerinden kimlik bilgileri ile 15 Şubat'a kadar mektup yazarak başvuru yapabilecek.
Yarışma, "14-17", "18-21", "22-29" yaş kategorilerinde düzenlenecek. Dereceye girenlerden birinciye, ultrabook, ikinciye dizüstü bilgisayar ve üçüncüye akıllı telefon verilecek.
Dereceye giren gençler ayrıca Gençlik Haftası'nda Ankara'ya getirilerek temsilci gençlerin programına katılacak. Yazdıkları mektupları devlet büyüklerine verme fırsatı yakalayacak.
Yarışmanın sonuçları 15 Nisan 2017 tarihinde "www.gsb.gov.tr" adresinden ilan edilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284