Gençlerden Bilgisayar Eğitimlerine Yoğun İlgi

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Bilim ve Teknoloji Kulübü bünyesinde devam eden Bilgisayar Kullanımı Eğitimleri gençlerden yoğun ilgi görüyor.

Gençlerden Bilgisayar Eğitimlerine Yoğun İlgi

Karaman’da bilgisayar öğrenmek isteyen ve bilgisayar bilgisini daha üst düzeye çıkarmak isteyen gençler Gençlik Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen bilgisayar kullanımı eğitimlerine gidiyor. Gençlik Merkezi bünyesinde hafta da üç gün Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri eğitmen Sümeyye Uzun tarafında verilen eğitimlerde yaklaşık 24 kursiyer eğitim görüyor.

Eğitimlerin oldukça verimli geçtiğini belirten Uzun, “ Gençlik Merkezi’nin Bilim ve Teknoloji Kulübü bünyesinde verdiğimiz bilgisayar kullanımı eğitimlerimiz haftada üç gün olarak devam ediyor. Öğrencilerimiz Cumartesi ve Pazar grubu olarak ikiye ayrılıyor. Cuma günleri dersi kaçıranlar ya da tekrar etmek isteyenler için bir önceki haftanın tekrarı yapılıyor. Kursiyerlerimiz genelde üniversite ve üniversite mezunu öğrencilerden oluşuyor. Eğitimlerimizde genel olarak ise bilgisayar kullanım becerisi, word, excel, powepoint ve bilgisayar kullanımı konusunda çeşitli teknikleri öğreniyoruz. Eğitimlerimizin sonunda ise başarılı olan kursiyerlerimize bilgisayar sertifikası verilecektir” dedi.

Gençlik merkezi bünyesinde ücretsiz eğitimlerin devam ettiğini belirten Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen ise ” Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan ve sokaklardan kurtarmak, onlara enerjilerini daha farklı bir şekilde harcayabilecekleri alanlar oluşturmak amacıyla açtığımız bu eğitimlerimize tüm gençlerimizi bekliyoruz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2016, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284