Gençlik Merkezi Üyeleri Tarihi Ve Kültürel Miraslara Yakından Tanıklık Ediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz projesi kapsamında Karaman Gençlik Merkezi üyesi 320 genç Konya ve Nevşehir’i gezme fırsatı buldu.

Gençlik Merkezi Üyeleri Tarihi Ve Kültürel Miraslara Yakından Tanıklık Ediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin tarihi ve kültürel yönden çevre iller ile kendi il ve ilçelerini yakından tanıması, buralarda yaşayan akranları ile tanışması ve gençler ile diyaloğun arttırılmasına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz" projesi yeni dönemde de gençlik merkezi üyelerini mutlu etmeye devam ediyor. 

Projenin Karaman ayağında Gençlik Merkezi liderleri tarafından koordine edilen gezi programında 320 kişilik öğrenci grubu Konya ve Nevşehir illerinin tarihi ve kültürel yerlerini gezme fırsatı buldu. Konya gezisinde Sille Antik Kenti, Mevlana ve Şems Türbesi, Kelebekler Vadisi, Bilim Merkezi ve Şehitlik Müzesi’ni görme fırsatı bulan gençler, Nevşehir etabında Derinkuyu Yeraltı Şehri, Panorama Seyri, Göreme Açık Hava Müzesi, Devrent Vadisi ve Ürgüp Üç Güzeller gibi Nevşehir’in içinde barındırdığı tarihi ve kültürel zenginlikleri görme fırsatı buldu.

ÇAMURA ŞEKİL VEREREK HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER

Proje kapsamında Nevşehir´in el sanatlarıyla ünlü Avanos ilçesine gelen gençlik merkezi üyeleri, çanak çömlek atölyelerinde ustaların yardımıyla çamura şekil vererek hünerlerini sergilediler. Kapadokya bölgesinin muhteşem olduğunu belirten gençler, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hayata geçirdiği Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz projesi kapsamında çevre illerin kültürlerine yakından tanıklık etme fırsatı buluyoruz. Nevşehir ziyaretinde çanakçıların sanatsal çalışmalarını görmek ve bizzat yerinde denemek bizler için unutmaz bir deneyim oldu. Televizyon programlarında izlediğimiz çanak yapımı çok uzun süredir hayalini kurduğumuz bir konuydu. Projenin bir parçası olmaktan dolayı mutluyuz” ifadelerini kullandılar.

Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz projesinin yeni döneminde de gençlerden yoğun talep gördüğünü belirten Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen de,” Düzenlediğimiz günü birlik gezilerle gençlerimiz ecdadımızın bizlere emanet ettiği tarihi değerleri yakından tanıma fırsatı buluyor. Gezilerde ki en büyük amaçlarımızdan bir tanesi de tarihi ve kültürel miraslarına sahip çıkan gençler yetiştirmek. Proje kapsamında gezdiğimiz illerimizde de bu tür zenginlikleri fazlasıyla görmek mümkün. Günü birlik gezilerimiz farklı illerimize düzenleyeceğimiz etkinliklerimizle devam edecek” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284