Gevher Hatun Koleji Dershanelerin Özel Okula Dönüsümlerine Hayir Dedi

Karaman Özel Gevher Hatun Ilkögretim Okulu, dershanelerin okula dönüstürülmesi ile ilgili görüslerini kamuoyu ile paylasmak için basin toplantisi düzenledi.

Gevher Hatun Koleji Dershanelerin Özel Okula Dönüsümlerine Hayir Dedi

Ilde görev yapan ulusal ve yerel basin mensuplari ile bir araya gelen Karaman Özel Gevher Hatun Ilkögretim Okulu Müdürü Ali Celal Öztan, Türkiye geneli okul kontenjanlarinin %40 bos oldugu, çogu dershanenin dönüsüme elverisli olmadigi bir ortamda bu hamlenin çok yanlis oldugunu belirtti. Öztan, özel okullarin devlet tarafindan desteklenme ifadesinin altinin bos oldugunu söyleyerek “Özel okula giden ögrencilerin Devlet tarafindan desteklenecegi söyleniyor. Dershane fiyatlari ortalama bin 500 TL iken, Devletin verecegi 2 bin 500 TL’nin üzerini veliler nasil karsilayabilecek? Dönüsümle ögrenci garantisi verilecegi söyleniyor. Mevcut özel okullar simdiye kadar neden desteklenmediler? Su an özel okul ögrencilerine devlet tarafindan ücretsiz ders kitabi bile verilmezken yeni ve eskilerine nasil bir destek verilecegi açiklanmalidir.” dedi.
Öztan, dershanelerin sebep degil sonuç oldugunu dile getirerek “Dershaneye olan ihtiyaci ortadan kalkmadan böyle bir dönüsüm tüm kesimlerde magduriyet olusturacaktir.Özel okul dönüsümünde Karamanda kaç tane dershane özel okula dönüsebilir ki Kaç tane dershanenin sartlari özel okul olmaya müsait? Bu konuda ne özel okul, ne de özel dershane yöneticilerinin fikri sorulmamistir. Bu konuda tüm paydaslarin fikri alinarak hiç kimseyi magdur etmeyecek çözüm önerilerinin getirilmesini istiyoruz.” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284