Gevher Hatun Koleji’nden Kültür Günleri

Gevher Hatun Koleji Mezunlari ve Mensuplari Dernegi tarafindan bir basin toplantisi düzenlendi.

Gevher Hatun Koleji’nden Kültür Günleri

Özel Gevher Hatun Koleji’nde gerçeklestirilen basin toplantisinda konusan Dernek Baskani Ümit Tuna “ Karaman’in ilk özel okulu olan Gevher Hatun Koleji 1999’dan bu yana 15 yildir mezun vermektedir. Egitim ve ögretimde kalitesi ile göz dolduran okulumuzun sevenleri ve mezunlari tarafindan 13 Subat 2014 tarihinde kurulan dernegimiz sosyal yasamda da Karamana kültürel faaliyetleri ile örnek olacaktir” dedi
Tuna, “Bir milleti millet yapan ve onu digerlerinden ayiran en önemli unsurlarin basinda kültürel birikim geliyor. Ve aslinda bu birikim, hayatin devami için su gibi ekmek gibi olmazsa olmaz bir husus. Etkisi uzun zamanda ve daha derinden hissedildigi için çogu zaman bu mevzu ya es geçiliyor ya da hak ettigi degeri bulamiyor. Ancak Kaynak Kültür Yayin Grubu, hem asil ugrasi alanini olusturan kitap ve dergi yayinciligini üst düzey sorumluluk anlayisiyla gerçeklestirerek hem de son yillarda baslattigi Kültür Günleri etkinlikleriyle insanimizin zaten var olan kültürel alt yapisini canlandirarak ve katkida bulunarak çok büyük bir misyonun öncülügünü yapiyor. Gevher Hatun Koleji Mezunlari ve Mensuplari Dernegi’nin katkilariyla 14-15 Mart tarihlerinde Karaman bir ilki yasayacak. Dügün Parkta hayata geçirilecek Karaman Kültür Günleri’nde Karaman halki birbirinden degerli yazar ve akademisyenle tanisma ve onlarin konusmalarini dinleme firsati yakalayacak. Program kapsaminda Ressam Yazdani, eski Mekke-Medine fotograflari, Kur’an-i Kerim, Gençlige Kurulan Tuzaklar, Gönülden Yansimalar ve Kutsal Emanetler sergileri, kitap satisi ve kermes de yer alacak. Iki gün boyunca kültür ve sanata doyacak olan Karamanlilar, imza kösesinde sevdikleri yazarlara kitaplarini da imzalatabilecekler” dedi.
14-15 Mart tarihleri arasinda gerçeklestirilecek olan kültür etkinliklerinde 14 Mart Cumartesi günü saat 11.00’de Mustafa Yilmaz “Yakaran Gönüller”, saat 14.00’de Salih Gülen “Çanakkale’nin Birlestirici 100’ü”, saat 19.00’da ise Mehmet Akar “Olaylarin Görünmeyen Yüzü” konularinda bilgi verecekler.
15 Mart Pazar günü ise Prof. Dr. Muhuttin Akgül saat 11.00’de “Kur’an-i Kerim ve Hayatimiz”, Prof. Dr. Irfan Yilmaz saat 14.00’de “Zararli Aliskanliklar. Her sey Sigara ile Baslar”, saat 18.00’de ise Isik Yayinlari Genel Yayin Yönetmeni Dr. Resit Haylamaz “Gönül Tahtimizin Essiz Sultani efendimiz Sallalahu Aleyhi Vesellam” konularinda bilgiler aktaracaklar.
Bu programlarin belirtilen tarih ve saatlerde Dügün Park Tesislerinde gerçeklestirilecegi açiklandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284