Girisimci Hemserimiz Mehmet Kabakyer : `Her Ülkenin Girisimcisi, O Ülkenin Isçisidir`

Hollanda`da basarili girisimcilerimizden biri olan isadami hemserimiz Mehmet Kabakyer, kurmus oldugu sirketler ile suana kadar 15 milyon Euro üzerinde vergi ödeyerek, Hollanda ekonomisine ciddi katkilar yaptiklarini söyledi.

 Girisimci Hemserimiz Mehmet Kabakyer : `Her Ülkenin Girisimcisi, O Ülkenin Isçisidir`
Haber – Foto: Mehmet Ali TOPCU / ROTTERDAM
Ticari ve sosyal çalismalari hakkinda Hollanda'da görev yapan Türk basin mensuplarina açiklamalarda bulunan isadami Mehmet Kabakyer, aslinda her ülkenin girisimcisinin ayni zamanda o ülkenin isçisi oldugunu, ülkenin kalkinmasina büyük katkilar sagladigini ifade etti.
Girisimci Mehmet Kabakyer, 38 yildir Hollanda'da ikamet ettigini, son 6 yildir Hollanda Genç Isadamlari Federasyonu (HOGIAF) baskanligini yaptiktan sonra bir bayrak degisimi ile görevi devretmesi ile birlikte Avrupa Türk Is Dünyasi Konfederasyonu (UNITEE) Baskan yardimciligi görevini üstlendigini söyledi. Kabakyer, degisik sektörlerde ticari faaliyetlerde bulundugunu, son olarak otel isine girdigini, Rotterdam sehrinde Hotel Port isminde bir otel islettigini söyledi.
Kabakyer, “Otelimiz üç yildizli, tamamen is dünyasina hitap eden, 27 oda kapasiteli, 52 kisinin konaklayabilecegi bir otel. Otelimizde, Akdeniz usulü, kahvalti ve helal ürün yemekleri ile hizmet veriyoruz. Otelimiz, Rotterdam merkezinde ulasimi çok kolay yerdedir.” dedi.
Aile ortaminda hizmet sunuyoruz
Hotel Port'un ayni zamanda aile ortamini aratmayacak bir kalite ile hizmet verdigini söyleyen Kabakyer, “Müsterilerimize aile ortami konforu vermek amaci ile esim ve çocuklarimla hizmet veriyoruz. HOGIAF yönetiminde yaptigimiz çalismalar neticesinde network ve lobi çalismalarim gelisti. Bu anlamda her iki ülkenin is dünyasina kazanç getirmesi adina, girisimcilerin karsilikli yatirim yapmalarini tesvik etme, yol ve yöntem gösterme, dogru adres gösterme, bilgi aktarma adina bir çalismamiz oldu. Bu anlamda Hollanda'nin iki büyük insaat sirketini Türkiye'ye yönlendirme adina çalismamiz oldu.”
Rotterdam’daki en iyi 3 yildizli oteliz
“Halen çalisir vaziyette olan otelimizde, çift, tek, dubbel, süit odalarimiz var. Sunu gururla söyleyebilirim ki, Rotterdam’daki mevcut 3 yildizli oteller içinde en iyi otel biziz. Bunu belediye ve Otelciler Birligi teyit etmistir. Yeni olmamiz, ulasim açisindan kolay ve imkânlarinin daha genis olmasi bakimindan en iyisiyiz. Otelin kullanim alani 800 m2 ve 5 kattan olusuyor.”
“Otelimizin bulundugu yer ada, 4 tarafi sularla çevrili. 2 köprü vasitasiyla ulasim saglaniyor. Delfshaven ilçe belediyesi sinirlarinda bulunan ve savasta yikilmayan tarihi bina otelimiz olup, sehir merkezine çok yakindir. Yürüyerek 12 dakikada merkezdesiniz. Rotterdam is merkezlerinin ve turistik bölgenin oldugu yerdeyiz.
Otelimize agirlikli olarak gruplar, tur ile gelen müsteriler agirlikta. Tur oldugu zaman paket hizmeti (konaklama, tasima, yemek vs.) veriyoruz ki, bu karsilikli anlasmaya tabi. Otelde sabah kahvalti hizmetimiz var. Müsterilerimizin ne tür yemek istediklerine göre siparis hazirliyoruz.”
Rotterdam turizm alaninda gelecegi parlak bir kent
“Otelcilikte, gerek diger alanlarda gerekse bu piyasanin ihtiyaci olan alanlarda, yatirim yapmak isteyen Türk girisimcilere de destek yapacagiz. Hollandali Türkler otel sektörüne çok yeni yeni girmeye basladi. Otelcilikte, ülke genelinde yüzde 3 oraninda bir potansiyele sahibiz. Türkler genel olarak orta dereceli 2 yildizli 3 yildizli otelleri isletiyorlar. Türk girisimciler olarak bu sektöre yeni girdigimiz için daha almamiz gereken çok yol var. Inaniyorum ki ileriki yillarda 4 ila 5 yildizli otelleri isletmeye baslayacagiz, Rotterdam bu açidan sansli. Sehrimizin liman ticaretinde aktif olmasi nedeni ile turizm alaninda da ilerliyor. Bu açidan Hotel Port olarak, ülkenin turizm sektörüne de önemli katkilar yapacagimiza inaniyorum.” açiklamasinda bulundu.
O ayni zamanda sporcu
Fiziki olarak engelli olan ancak basarili olmak için ‘engel tanimayan’ bir karaktere sahip Girisimci Mehmet Kabakyer, ARROWS’ 81 adli Tekerlekli Sandalye Basketbol Kulübü’nün 2007’den beri baskanligini yapiyor. Kabakyer, “Tekerlekli sandalye basketbol takiminda oynadim, bu sporu yaklasik 22 yil yaptim. Milli formayi giymeyi çok arzu ettim ancak olmadi. Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol takiminin kurulmasi çalismalarinda öncülük yaptim. ARROWS’ 81 adli Tekerlekli Sandalye Basketbol Kulübü’nün 2007’den beri baskanligini yapiyorum. Öyle ki, Ingiltere’de oynanan olimpiyatlarda, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi Türkiye’yi temsil etti. Türkiye’de bulunan 8 milyon insanimizin spor vesilesiyle gün yüzüne çikmasina katkida bulunmak benim için övünç kaynagidir. Evden disari çikamayan bu insanlarimiz simdi A noktasindan B noktasina çikmaya basladi. Ben de bu ülkenin bir ferdiysem mevcut haklarimdan faydalanmak istiyorum diyerek, özellikle yollarin mimari açidan daha düzenli hale getirilmesine önayak olan engellilerimiz; artik Avrupa standartlarinda yollarin olmasini istemektedirler.” seklinde konusmasini tamamladi.
Mehmet Kabakyer kimdir?
1 Ocak 1965 Karaman -Madensehir dogumlu hemserimiz Mehmet Kabakyer (48), Hollanda ekonomisine ciddi katkilar yapan sirket sahiplerinden bir tanesi. Kabakyer kendisini söyle anlatti: “Evliyim ve 2 çocuk babasiyim. 10 yasinda aile birlesimi yoluyla Hollanda’ya geldim ve 38 yildir Hollanda’dayim. Ilkokul 3.siniftan itibaren egitimimi Hollanda’da aldim ve elektronik teknisyeniyim. Ögrencilik yillarimda gündüzleri çalisip, aksamlari okula giderek egitimimi tamamladim.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284