Girisimciler Sertifikalarini Aldi

MEVKA- KOSGEB isbirligiyle düzenlenen Uygulamali Girisimcilik Egitimi Sertifika Töreni Konya Ticaret Odasinda düzenlendi. Toplantiya KTO Yönetim Kurulu Baskani ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk ile MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman katildi.

Girisimciler Sertifikalarini Aldi

Programin açilis konusmasini yapan Mevlana Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Akman karma, kadinlar ve Üniversite Ögrencileri olmak üzere 3 grupta 276 kisinin egitim almak için Ajansa basvurdugunu ve 69 kisinin sertifika almaya hak kazandigini belirterek “Sertifika almaya hak kazananlarin egitim durumuna baktigimizda 44 kisinin liseden sonra egitim hayatlarina devam ettigi görülüyor. Özellikle üniversite ögrencilerinin bir an önce hayata atilma isteklerini görmek ülkemizde girisimcilik kültürünün yayginlasmasi ve üretime dayali bir ekonominin olusturulmasi açisindan son derece önemli ve mutluluk vericidir. Konular açisindan bakildiginda ise, üretim odagi açisindan çok önemli ve Konya’nin güçlü alanlari olarak görülen döküm ve makine imalati gibi sektörlerde faaliyet göstermeyi planlayan girisimci adaylari ile karsi karsiyayiz. Umuyorum ki Konya’nin hâlihazirdaki uzmanlik ve teknik bilgileri bu konuda yeni girisimcilerimizi yönlendirmeye yardimci olacak ve ilimizin üretim ve yenilikçilik potansiyelini bir seviye daha yükseltmeye yardimci olacaktir’’ diye konustu.
Programda konusma yapan Selçuk Öztürk, “Uygulamali girisimcilik egitimi kapsaminda basvuru sonucunda mülakatlarda basarili olan kursiyerler egitimini basariyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandilar. Basarili olan kursiyerlerimizi kutluyor, tüm girisimci adaylarimizin sehrimiz için katma deger üretmelerini diliyorum. Ülkemizin belirlenen gelecek hedeflerine ulasmasi tüm kurumlarin birlik ve beraberlik içerisinde üzerine düsen görevi yerine getirmeleriyle mümkün olacaktir. Bunun en güzel örnegi Uygulamali Girisimcilik Egitimi'nde görülmektedir. Özel sektör - devlet isbirligi bu egitim programinda ortaya çikmaktadir. Bu açidan Oda olarak egitim programina büyük önem vermekteyiz” seklinde konustu.
Konusmalarin ardindan sertifika almaya hak kazanan girisimcilere sertifikalari verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284