Girişimcilik Belgelerini Aldılar

Kâzımkarabekir İlçesinde 22 Temmuz-3 Ağustos 2016 tarihleri arasında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, KOSGEB İl müdürlüğü ile Karaman Terziler Odası tarafından düzenlenen 10. Grup Girişimcilik Kursunu başarı ile bitiren 26 kursiyere törenle Kurs Bitirme Belgeleri verildi.

Girişimcilik Belgelerini Aldılar
Törene Kâzımkarabekir Kaymakamı Hakan Gönen, Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kenan Ateş, KOSGEB İl Müdürü Mevlüt Tavşan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selmani Karaçam, İlçe Müftüsü İbrahim Akpınar, AK Parti ilçe başkanı Mehmet Işık, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cavit Bardak, Karaman ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Uysal, Başkan vekili Cemal Özbay, yönetim kurulu üyesi Şuayip Dik, Terziler Odası Başkanı Ali Rıza Özkan, Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Abdullah Boyacı, Kâzımkarabekir Ortaokulu Müdürü Tevfik Arı, Karaman ESOB genel sekreteri Halil İbrahim İncekara, Kursiyerler ve kursiyerlerin yakınları katıldı.
Belge töreninde bir konuşma yapan, Kazımkarabekir Kaymakamı Hakan Gönen “Kazımkarabekir İlçemizde böyle bir kursun açılmasından memnuniyet duydum. Kursun açılmasında ve tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimizin almış oldukları bu belgelerle projeler yaparak, Kosgeb destekli işyerleri açacaklarına inanıyorum. Kurs bitirme belgeleri hepinize hayırlı olsun” dedi.
Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı’da yaptığı konuşmada “İlçemizde istihdama yönelik böyle bir kursun açılmasından memnun olduk. Kursiyerlerimiz iş yeri açmak istedikleri takdirde belediye olarak kendilerine yer konusunda yardımcı olacağız. Belgeler hepinize hayırlı olsun” dedi.
Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal’da yaptığı konuşmada “İlimizde 4 yıldır Girişimcilik Kursları düzenliyoruz. Yaklaşık bu kurslardan 1.750 kişiyi yararlandırdık. Bunlardan 300 kursiyer kendi adına iş yeri açtı. Amacımız bu sayının daha da artırılmasıdır. Karaman elma diyarı, hammaddesi elma olan bir elma sirkesi imalatı, elma kolonyası, elma parfümü v.b işler üzerine işyerleri açabilirsiniz, turşuculuk, Karaman’ı tanıtan hediyelik eşya satış yeri açabilirsiniz. Bunun gibi projeler üreterek KOSGEB desteği ile işyerleri kurabilirsiniz. Sizleri esnaf olarak aramızda görmek en büyük arzumuzdur. Kurs bitirme belgeleri hepinize hayırlı olsun” dedi.
Törenlere katılan protokol üyeleri de kursiyerlere Kurs Bitirme Belgesi takdim ettiler.
xxx

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2016, 16:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284