Göç Idaresi Müdürlügü Kuruldu

Ilimizde bulunan yabanci uyruklu vatandaslarin resmi islerinin yürütülmesi amaciyla Içisleri Bakanligi’na bagli Göç Idaresi Genel Müdürlügü’nce ilimizde de Göç Idaresi Müdürlügü kuruldu.

 Göç Idaresi Müdürlügü Kuruldu

Konuyla ilgili olarak yapilan açiklamada, “Yabancilar ve Uluslararasi Koruma Kanunu ile yabancilarin Türkiye'ye girisleri, kalislari ve çikislarinin yani sira Türkiye'den koruma talep eden yabancilara saglanacak korumanin kapsami ve uygulanmasina iliskin usul ve esaslar ile Içisleri Bakanligi'na bagli Göç Idaresi Genel Müdürlügü'nün kurulus, görev, yetki ve sorumluluklari düzenlenmistir. Göç alanina iliskin politika ve stratejileri uygulamak, bu konularla ilgili kurum ve kuruluslar arasinda koordinasyonu saglamak, yabancilarin Türkiye'ye giris ve kalisi, Türkiye'den çikislari ve sinir disi edilmeleri, uluslararasi koruma, geçici koruma ve insan ticareti magdurlarinin korunmasiyla ilgili is ve islemleri yürütecek olan Karaman Il Göç Idaresi Müdürlügü, Içisleri Bakanligi'na bagli Göç Idaresi Genel Müdürlügü bünyesinde kurulmustur. Karaman Il Emniyet Müdürlügü Yabancilar Sube Müdürlügü tarafindan yürütülen yabancilara ait tüm is ve islemler, 18 Mayis 2015 tarihi itibariyle Sakabasi Mahallesi Mut Cad. No: l48/C Merkez/Karaman (Hükümet Binasi) adresinde hizmet veren Karaman Il Göç Idaresi Müdürlügü’nce yerine getirilmektedir.

Yabancilar, 18 Mayis 2015 tarihi itibariyle ilk, geçis ve uzatma basvurularini elektronik ortamda e-ikamet sistemi üzerinden yapabileceklerdir. E-ikamet sistemi üzerinden basvuru yapmak ve detayli bilgi edinmek için www.goc.gov.tr adresi ziyaret edilebilecek veya Müdürlügümüze ait (0338) 212 70 30 numarali telefon aranabilecektir” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284