Göçük Altindaki 18 Isçi Ile Arasinda Sadece 50 Metre Vardi

- Kömür karasi felekatten kurtulan maden isçisi o anlari anlatti

 Göçük Altindaki 18 Isçi Ile Arasinda Sadece 50 Metre Vardi

  - Ermenek’teki maden ocaginda meydana gelen faciadan sag olarak kurtulan isçi o anlari anlatti: 

  - “Öok kuvvetliydi su. Vagonlari sürükleyerek arkamizdan geliyordu”
Ermenek’te su baskini sonucu meydana gelen maden kazasinda sag olarak kurtulan isçilerden Yunus Dirican korku dolu o anlari anlatti. Mahsur kalan 18 isçi ile aralarinda sadece 50 metre mesafe bulundugunu söyleyen Dirican; “Çok kuvvetliydi su. Vagonlari sürükleyerek arkamizdan geliyordu” dedi. 
  Ermenek’te meydana gelen maden kazasinin yedinci gününde de mahsur kalan 18 isçiyi arama kurtarma çalismalarina araliksiz devam ediliyor. Dört koldan devam eden çalismalara destek veren isimlerden biri de o madende yasanan felaketten sadece 30 saniye ara ile sag kurtulan maden isçisi Yunus Dirican oldu. Yerin metrelerce asagisinda sag olarak kurtulmasi onu çalismalardan alikoyamadi ve göçük altindaki 18 arkadasini kurtarmak için cani gönülden çalismalara destek verdigini söyledi.
  Felaketin yasandigi maden ocaginda iki yildir çalistigini belirten Yunus Dirican göçük altina kalan 18 isçiden sadece 10 saniye ara ile kurtularak sansli oldugunu söyledi. Öglen vakti yasanan faciadan kil payi kurtuldugunu dile getiren Dirican, korku dolu o anlari su sözler ile anlatti: “Öglen yemek vaktinde oturdugumuzda önce bir toz dusan geldi ondan sonra bir gaz kokusu geldi. Arkadaslarin yanina gittik bir sey oldu diye ama degisik sesler gelmeye basladi.10’dan sonra arkadaslardan ‘kaçin’ diye bir ses duyduk. Mecburen kaçmaya basladi. Biz 6 kisiydik. Öbür tarafta 10’dan fazla isçi vardi. Aramizda 50 metre ya vardi ya da yoktu. 300 metre ilerledikten sonra su gelmeye basladi arkamizdan. Çok kuvvetliydi su. Vagonlari sürükleyerek geliyordu su . Içeride bir anda felaket oldu bir anda 30 saniye ya sürdü ya sürmedi. Biz önce kosarak haber vermek amaciyla çiktik arkamizdan da gaz geliyordu. Hatta birkaç arkadasimiz gazdan zehirlendi. Gaz bizi de geçti. Belki 10 saniye daha içerde olsaydim belki ben de kurtulamazdim. “
  “MADENE TEKRAR INECEGIM”
  Maden isçisi olarak tekrar yasamini idame ettirecegini aktaran Dirican; “ Bize su oldugunu söylemediler. Arada egitimlerden veriliyordu. Içeride yasanacak olumsuz durumlara karsi gaz maskesini nasil kullanacagimiza dair. Ben iki yildir orada çalisiyorum.  Mecburen tekrar madene inecegim. Çalismazsam ne yapacagim” diye konustu.
  “BILMEYENLERI MADENE SOKUYORLAR”
  Maden ocaginda farkli meslek gruplarinda kisilerin isçi olarak çalistigina yönelik iddialara karsin da degerlendirmede bulunan Dirican; “Asçi vardi. Asçiysa asçiligini yapacakti. 40 yasindan sonra maden ocagina girersen böyle olur iste. Bilmeyen insanlari sokuyorlar oraya kaza geliyor“  ifadelerini kullandi.
  KURTULMA ÇALISMALARINA DA KATILDI
  Göçük altindaki isçilerin kurtarilma çalismalarina da katildigini anlatan Dirican psikolojik olarak kendini iyi hissetmedigini söyledi. Dirican sunlari söyledi: “Birilerini kurtarma firsatimiz olmadi hiç. Isterdim arkadaslarimi kurtarmayi. Kaçin diye söylediklerinde bile nereye kaçacagimiz bilmiyorduk. Felaket aslinda geliyorum diyordu.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284