Göksu`da Su Seviyesinin Düsmesi Çiftçiyi Endiselendiriyor

Mersin`in Silifke ilçesinde Göksu irmaginda su seviyesinin düsmesi ve deniz suyunun tatli suyla karismasi nedeniyle arazilerini sulayamayan çiftçiler, endiseli olduklarini söyledi.

Göksu`da Su Seviyesinin Düsmesi Çiftçiyi Endiselendiriyor

Yagmurlarin yagmamasindan dolayi Gezende barajinda su seviyesinin düsmesinin ardindan Göksu nehrinde de su seviyesi iyice düstü. Nehir adeta adeta bir dere görünümüne kavustu. Su seviyesinin düsmesi nedeniyle de deniz suyu yaklasik 5 kilometre mesafedeki Sökün köprüsünün bulundugu yere kadar gelip tatli suyla karisti. Sökün köprüsü ile deniz arasindaki mesafede yaklasik 10 bin dönüm arazide çilek, nar, bakla üretimi yapan çiftçiler ise, deniz suyunun tatli suyla karismasi nedeniyle arazilerini sulayamaz duruma geldi.
Çiftçi Asim Erdogan, gazetecilere yaptigi açiklamada, nar bahçesi ve bakla ektigi tarlayi irmaktan aldigi suyla suladigini, ancak deniz suyunun tatli suyla karismasi nedeniyle 15 gündür tarlasini sulayamadigini kaydetti.
Su seviyesinin düsme nedeninin mavi tünel projesiyle Göksu irmagindaki suyun Konya ovasina aktarilmasina baglayan Erdogan, “Yagmurlarin yagmamasi nedeniyle su seviyesi düsen irmaktan mavi tünel projesiyle Konya ovasina su aktarilmasi da eklenince deniz suyuyla tatli su birbirine karisti. Bu nedenle de ürünlerimizi kurutacagi için tarlalarimizi sulayamiyoruz. Deniz suyunun karistigini fark etmeyen bazi üreticilerimiz de tarlalarini suladigi için çilek fideleri ve baklalar kurudu. Yetkililerden bu konuya çözüm üretmelerini bekliyoruz” dedi.
Silifke Ziraat Odasi Baskani Mahire Can da, yagmur yagmadigi için Gezende barajinda su seviyesinin düstügünü, bu nedenle deniz suyunun tatli suyla karistigini söyledi.
Bu tür sorunlarin geçmis yillarda da yasandigini vurgulayan Can, “Sorunun yasandigi bu alanda ikinci merhale sulama kanali çalismalari devam ediyor. Bu çalismalar tamamlandigi zaman böyle bir sorun yasanmayacaktir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284