Gülizar, İlik Bekliyor

Karaman’da Mümine Hatun Mahallesi’nde oturan Bekir Sıtkı Erdoğan Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki lenfoid lösemi hastası Gülizar Kılıçoğlu’nun hayatı bulunacak iliğe bağlı.

Gülizar, İlik Bekliyor

İlk kez 7 yaşındayken bu hastalığa yakalanan Gülizar Kılıçoğlu, hastalığını uzun süren bir tedavi sürecinin ardından tam üç kez yenmeyi başardı. Hastalığı tam bitti derken geçtiğimiz yıl yeniden belirti göstermeye başlayınca aile kızlarını yaşatabilmek için önce Konya’daki hastanelerde çare aradı. Ancak doktorların Gülizar’ın yaşaması için ilik nakli olması gerektiğini söylemelerinin ardından Gülizar, Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Çocuk Onkolojisi Servisi’ne sevk edildi. Yaklaşık 3 aydır burada tedavisi devam eden küçük kız ve ailesi için öğrencisi olduğu Bekir Sıtkı Erdoğan Ortaokulu Müdürlüğü’nün talebiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yardım kampanyası başlatıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Valilik oluruyla, Karaman’da bulunan tüm resmi ve özel eğitim kurumlarına bir yazı göndererek, “İlimiz merkez Bekir Sıtkı Erdoğan Ortaokulu Müdürlüğü 8/A sınıfı öğrencilerinden Gülizar Kılıçoğlu, Lenfoid Lösemi rahatsızlığına yakalanmış olup, halen tedavisi devam etmektedir. Tedavisi devam eden öğrenci ve ailesine maddi destek sağlamak amacı ile ilimiz resmi ve özel eğitim kurumlarının katılımlarıyla iki ay süreli yardım kampanyası başlatılmıştır. Yapılacak olan yardımların Halk Bankası Karaman Şubesi'ndeki Karaman Bekir Sıtkı Erdoğan Ortaokulu adına açılan TR55 0001 2009 4780 0005 0000 84 nolu hesaba öğrenci Gülizar KIlıçoğlu adına yatırılması ve ilimizde görev yapan resmi ve özel tüm okul ve kurum müdürlüklerindeki personele gerekli duyurunun yapılması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim” dendi.

Kendisine telefonla ulaştığımız abi Osman Kılıçoğlu, “Kardeşim 7 yaşından beri bu hastalıkla mücadele ediyor. Daha önce üç kez hastalığını yenmeyi başaran kardeşimin yeniden sağlığına kavuşabilmesi için şimdi ilik nakli olması gerekiyor. Aileden hiçbirimizin iliği uyuşmadığı için hastane tarafından İlik Bankasına başvuru yapıldı. İsrail ve Almanya’dan uygun donör arandı. Bu ayın 24’ünde bulunan donörlerin kardeşimin iliğiyle uyumlu olup olmadığı belli olacak. İnşallah kardeşime uygun ilik bulunur ve biran önce sağlığına kavuşur. Geçen yıl babamızı kaybettik. Ailenin en büyük çocuğu olduğum içinde şuan ben ve annem kardeşimin sağlığına kavuşması için varımızı yoğumuzu bırakıp Karaman’dan Antalya’ya geldik ve üç aydır onun yanında iyileşmesi dua ediyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2018, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284