Gurbetteki Köy Dernekleri Bayramlasti

Hollanda’da yasayan Karamanli hemserilerimiz tarafindan kurulan köy dernekleri, Kurban Bayrami dolayisiyla bayramlasma programlari düzenlediler.

Gurbetteki Köy Dernekleri Bayramlasti

Her yil geleneksel olarak bayramlasma programlari düzenleyerek dostluk ve kardeslik baglarinin güçlenmesine katki saglayan Hollanda’daki köy dernekleri, degisik yerlerde bayramlasma etkinlikleri tertip ettiler.
Hollanda’da gerçeklesen bayramlasma programlarina Hollanda Karamanlilar Vakfi (HOKAV) yöneticileri, Hollanda BizBize Karaman Vakfi yöneticileri, köy derneklerinin temsilcileri ile hemserilerimiz katildi.
SUDURAGI DERNEGI KAHVALTISI
Hollanda Suduragi Dernegi tarafindan Schiedam Merkez Camii’nde düzenlenen ‘Kurban bayrami bayramlasma kahvaltisi’ programina Hollanda’da yasayan Suduraklilar katildi. Hollanda Suduragi Dernegi tarafindan geleneksel olarak düzenlenen bayramlasma programinda konusan Baskan Yardimcisi Ömer Asiran, “Kasabamiza çocuk parki kazandirmak için çalismalarimiz sürüyor. Hollanda’daki bir yardim fonu ile ortaklasa hazirlanan proje geregi çocuk parki kisa zamanda sizlerin de katkisiyla kasabamiza kazandirilacak. Öte yanda 25 Aralik günü siz degerli hemserilerimiz ve üyelerimize geleneksel ‘Arabasi aksami’ programi düzenleyecegiz. Ayrica önümüzdeki Ocak ayinda ise ‘genel kurul’ toplantimizi yapacagiz, üyelerimize yer ve tarih konusunda bilgi verecegiz”, dedi.
AVRUPA BOZKANDAKLILAR BAYRAMLASMASI
Avrupa Bozkandaklilar Dernegi, Rotterdam Pier 80 Semt evinde düzenledigi bayramlasma yemegi samimi bir atmosferde gerçeklestirildi.
Karamanli sanatçi hemserimiz Mahmut Isik, Hacivat-Karagöz ve türkülerle renklenen bayramlasma programinda kisa bir konusma yapan Avrupa Bozkandaklilar Dernegi Baskani Ahmet Gürbüz, “Her yil geleneksel olarak tertip ettigimiz bayramlasma programimiza bu yil katilimin istenilen seviyede olmamasi bizleri üzdü. Dernek olarak bayramlasma programlarina büyük önem veriyoruz ve genis katilim bekliyoruz. Ancak bu yil katilimin az olmasi bizlerin burada varligimizin devami noktasinda endiselendirdi. Insallah bundan sonraki programlarimiza beklenen katilim olur. Siz degerli üyelerimizden istegimiz, dernegimizin faaliyetlerine destek vermeniz.” seklinde konustu.
ÇOGLULULAR YEMEKTE BULUSTU
Henüz 5 ay evvel resmi olarak kurulan ‘Avrupa Çoglulular Dernegi’ üyeleri, Rotterdam’da biraraya gelerek bayramlastilar. Kurban Bayrami yemegi vesilesiyle biraraya gelen Çoglulular, hasret giderdiler.
Hollanda’nin yani sira Almanya ve Belçika’da ikamet eden Çoglulular’in katildigi programda konusan Baskan Erkan Özçelik, “Hollanda genelinde 200’den fazla hemserimizin oldugunu tahmin ediyoruz. Bu gibi toplantilarla hem hemserilerimize ulasmak, hem de önemli günlerde bir araya gelmeyi amaçliyoruz. Siz degerli hemserilerimizden istegimiz, dernegimize sahip çikip, üye olmaniz ve ulasamadigimiz hemserilerimize ulasmamizi saglamanizdir. Sizlerin katkisiyla köyümüze ambulans, kamera sistemi ve dev bayrak kazandirmak istiyoruz, yardimlarinizi bekliyoruz.” ifadelerini kullandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284