Güvenlik Isaretleri Konusunda Ögrenciler Bilinçlendiriliyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Sanayi Ürünleri Güvenligi ve Denetimi Genel Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen denetim faaliyetlerinin bilinirligini saglamak ve güvenli ürün hakkinda farkindaligi artirmak üzere baslatilan çalismalar çerçevesinde ürün güvenligi konusunda ögrencilere yönelik hazirlanan afisler Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ve Milli Egitim Bakanligi arasinda yapilan görüsme sonucu tüm okullara asilmasi kararlastirildi.

Güvenlik Isaretleri Konusunda Ögrenciler Bilinçlendiriliyor

Bu kapsamda hazirlanan tanitim afisleri ilimizde bulunan ilk ve ortaögretim okullarina asilarak ögrencilerin konu hakkinda bilinçlenmesine katki saglandi.
Konuyla ilgili olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Vehbi Konarili yaptigi açiklamada, “CE Isareti, Avrupa Birligi’nin teknik mevzuat uyumu çerçevesinde 1985 yilinda benimsedigi Yeni Yaklasim Direktifleri kapsaminda yer alan ürünlerle ilgili olup, ürünlerin AB’nin ilgili direktiflerindeki temel gereklere uygun oldugunu ve gerekli bütün uygunluk degerlendirme faaliyetlerinden geçtigini gösteren bir BIRLIK ISARETI’dir. CE Isareti, ürünün temel gerekler olarak tanimlanan ve insan sagligi, can ve mal güvenligi, hayvan ve bitki yasam ve sagligi, çevre ve tüketicinin korunmasi açisindan asgari güvenlik kosullarina sahip oldugunu gösteren bir isarettir. Güvenlik Isaretleri Bir ürünün güvenli olup olmadigini gösterir. Satin alinan ve kullanilan ürünlerin üzerinde CE veya diger uygunluk isaretlerinin ve ürünün güvenli kullanilmasi için gerekli uyarilarin bulunup bulunmadigi mutlaka kontrol edilmelidir.
Bilindigi üzere, Sanayi Ürünleri Güvenligi ve Denetimi Genel Müdürlügümüz tarafindan gerçeklestirilen denetim faaliyetlerinin bilinirligini saglamak ve güvenli ürün hakkinda farkindaligi artirmak üzere çalismalar baslatilmis olup, ürün güvenligi konusunda ögrencilere yönelik hazirlanan afisler Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ve Milli Egitim Bakanligi arasinda yapilan görüsme sonucu tüm okullara asilmasi kararlastirilmistir. Bu kapsamda hazirlanan tanitim afisleri Karamanda bulunan ilk ve ortaögretim okullarina asilarak ögrencilerin konu hakkinda bilinçlenmesine katki saglanmistir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284