Güzel Sanatlar Lisesi Bos Kontenjanlarina Ögrenci Alacak

Ilimiz Elmasehir mahallesinde bulunan ortaögretim kampusü içerisinde bulunan Güzel Sanatlar Lisesi’nin Görsel Sanatlar ve Müzik bölümlerinde bos bulunan kontenjanlarina yetenek sinavi ile ögrenci alacak.

 Güzel Sanatlar Lisesi Bos Kontenjanlarina Ögrenci Alacak

Yetenek sinavi takvimi 17-21 Kasim tarihleri arasinda alinacak olan aday kayit basvurulari, 21 Kasim’da sinava girecek ögrenci listelerinin hazirlanmasiyla devam edecek. 26 Kasim’da asil ve yedek listelerin ilaninin ardindan asil listeden kesin kayitlar 27-28 Kasim tarihlerinde açik kalirsa yedekten çagrilacaklarin listesinin ilani ise 28 Kasim’da ilan edilecek. Yedek listeden kayitlar ise 1-5 Aralik tarihlerinde yapilacak.

Görsel sanatlar bölümü için 4, müzik bölümü içinse 6 ögrenci kontenjani yer aliyor. Degerlendirmeler ise yetenek sinavi puaninin yüzde 70’i ile yüzlük sisteme dönüstürülen ortaögretime yerlestirme puaninin yüzde 30’u alinarak 100 tam puan üzerinden yapilacak. Yetenek sinavinda 50 puan barajinin altinda kalan ögrenciler basarisiz sayilarak degerlendirmeye alinmayacak.
Aday ögrencilerden basvuru dilekçesi, ortaögretim kurumlarinin 9. sinifinda okuduguna dair ögrenci belgesi, TEOG sonuç belgesi, bir adet fotograf ve nüfus cüzdani fotokopisi istenecek.
Basvuru dilekçeyle ögrenci velisi tarafindan dogrudan veya posta yoluyla Okul Müdürlügüne yapilacak. Postadaki gecikmeler nedeniyle zamaninda ulasmayan basvurular degerlendirmeye alinmayacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284