HAK-SEN Genel Baskani Çivi: HAK-SEN’in Vizyonu Karaman’da Kabul Gördü

Kamu Çalisanlari Hak Sendikalari Konfederasyonu Genel Baskani Ayhan Çivi ve beraberindeki heyet gazetemizi ziyaret ederek sendikal çalismalari hakkinda bilgi verdiler.

 HAK-SEN Genel Baskani Çivi: HAK-SEN’in Vizyonu Karaman’da Kabul Gördü

Hak-Sen Genel Baskani Çivi, “11 Aralik Pazar günü Karaman’da kamu çalisanlariyla bir araya geldigimiz bir toplanti gerçeklestirdik. Bu toplantida sendikamizin misyonu, vizyonu ve yaptigi çalismalar hakkinda bilgi verdik. Onlarda kendi sorunlariyla ilgili bize notlar ilettiler. Tabiî ki sendikalar çalismalarimizda bu notlari degerlendirecegiz. Kamu yöneticilerini ve kamu kurumlarini ziyaret ettik. Orada çalisan personelle birebir görüsme imkanimiz oldu. Buradaki sikintilari sorunlari tespit ettik. Bu sorunlari Ankara’ya döndügümüzde Genel Merkezde degerlendirecegiz. Karaman’a özel problemleri de ilgili yöneticilerle paylastik. Son derece olumlu izlenimler edindigimizi düsünüyorum. Hak-Sen’in vizyonu Karaman’da kabul gördü. Türkiye’de memur sendikaciligi yaklasik 2001 yilindan beri yasal güvenceye kavusarak yapiliyor. Ancak bu süreç içerisinde kamu çalisanlarinin bekledigi maalesef çözümler üretilemiyor. Onlarin mali ve sosyal haklariyla ilgili ilave kazanimlar olmadi. Bunda da çok önemli unsur sendikalar arasindaki ayrisma, bununda siyasi ve ideolojik referanslara dayandigini düsünüyorum. Zaten Hak-Sen’in kurulus amaci da bu ayrismadan ziyade çalisanlari bir araya getirmektir. Hem fikirlerini, hem düsüncelerini ortak çikarlarimiz noktasinda birlikteligi saglamak amaciyla kurduk. Dolayisiyla Karaman’daki sorunlar genelde yasanan sorunlarin buraya da yansimasi. Dolayisiyla çözüm noktasinda elbetteki biz gerek mevzuat degisiklikleri, gerekse hukuki bazi yargi basvurularinin yapilmasi önemli. Ancak tespit ettigimiz önemli sikintilardan bir tanesi özellikle özellestirme sebebiyle Karaman’daki Tekel isletmesinin satilmasi sonucu issiz kalan arkadaslarimizin büyük bir bölümünün maalesef diger kamu kurumlarina aktarilamamasi. 4C’li olarak geçememesi ve bu haklarindan yoksun kalmalaridir. Bunun disinda bazi kamu kurumlarinda çalisma mekanlarinin zorluklari var. Onlarda sanirim yeni binalara tasinmalariyla çözülecek” dedi.

Çivi, Karaman’da henüz yeni teskilatlanmaya basladiklarini ifade ederek suanda kurucular kurulu asamasinda yaklasik 25-30 arkadasinin bulundugunu belirterek, “Karaman’da mevcut sendikal yapilardan ciddi bir rahatsizlik var. Onlarin kendi sorunlarina duyarli olmadiklarini ve verilen sözlerin yerine gelmedigini düsünüyorlar. Bizde onlara bundan sonra verdigimiz sözlerin Genel Baskan düzeyinde yerine getirecegimizin taahhüdünü verdik” diye konustu.
Hak-Sen Genel Baskani Ayhan Çivi ile birlikte, Karaman Büro Çalisanlari Hak Sendikasi Il Temsilcisi Seyfi Koca, Imar Hak-Sen Temsilcisi Numan Tekin, Büro Hak-Sen Genel Sekreteri Özgür Tuncer, Büro Haksen Adalet Sube Temsilcisi Yasar Temiz, Büro Hak-Sen Sosyal Isler Genel Sekreteri Mehmet Karabulut ve Büro Hak-Sen Karaman Adliyesi Isyeri temsilcisi Musa Karaer’de ziyarette hazir bulundu. (Sultan Akbulut)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284