Halil İbrahim Uzun Ve Mustafa Toprak Öğrencilerle

Yurt genelinde yaptıkları söyleşilerde, medeniyet öncülerimizin hayatı, edebi yönü ve ahlaki değer yapılarından örnekler sunan Halil İbrahim Uzun ve Mustafa Toprak Karaman’a gelerek lise öğrencileriyle buluştu.

Halil İbrahim Uzun Ve Mustafa Toprak Öğrencilerle

TRT Diyanet’de Kitap Oku-Yorum programını sunan Halil İbrahim Uzun ve Mustafa Toprak Karaman'a gelerek lise öğrencileriyle bir araya geldi.

İlim Yayma Cemiyeti Karaman Şubesi ve KMÜ İlim ve Medeniyet Topluluğu tarafından organize edilen söyleşi programları kapsamında Halil İbrahim Uzun ve Mustafa Toprak ilk olarak Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt yaptı. Abdurrahman Kurt, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak müspet okuma üzerine her türlü etkinliği önemsediklerini dile getirerek insan hayatına değer katan unsurun okumak olduğunu belirtti. Kurt, “Okumak derken ak kağıdın üzerindeki kara harfleri seçip birleştirmeyi kast etmiyoruz. Buradaki maksadımız anlamlı, bize değer ve üslup katan hayatınızın tüm aşamasında etki bırakmış bir okumadan bahsediyoruz. Bu söyleşinin okuma dünyamıza değer katacağımızı ümit ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Söyleşide ilk olarak söz alan Halil İbrahim Uzun öğrencilere medeniyet öncülerinden bahsedeceğini dile getirerek medeniyet öncülerinin tarihin gizemli sarnıçları olduğunu ifade etti. Uzun, “Liseler bizim gül bahçemizdir. Bugün bu gizemli sarnıçlardan gül bahçelerine arklar açma gayretinde olacağız” diye konuştu.

Ardından söz alan program yapımcısı Mustafa Toprak, medeniyet öncülerinin sınırsız insanlar olduğunu belirterek balkanların sembol isimlerinden biri olan Aliya İzzet Begoviç ve yedi güzel insandan biri olan Cahit Zarifoğlu’nun içsel dünyalarından ve insana dair hissiyatlarından örnekler verdi.

Bu söyleşilerde Halil İbrahim Uzun ve Mustafa Toprak, özellikle Cumhuriyet sonrası medeniyet öncülerimizden Ahmet Hamdi Tanpınar, Yahya Kemal, Nurettin Topçu, Necip Fazıl Kısakürek gibi kıymetli şahsiyetlerin yanı sıra dünya genelinde çeşitli medeniyet öncülerinden de bahsederek, büyük arayış içerisinde olan gençlere bir yol çizmeye çalıştılar.

Gün boyu gerçekleştirilen söyleşi programlarında, Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi, 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Halil İbrahim Uzun ve Mustafa Toprak ile buluştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284