Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışmaları Sona Erdi

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından okul sporları faaliyetleri kapsamında düzenlenen yıldızlar ve gençler halk oyunları il birinciliği yarışmaları sona erdi.

Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışmaları Sona Erdi

Atatürk Spor Kompleksi Kazım Karabekir Spor Salonu’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan Halk Oyunları il temsilcisi Serkan Demirtaş, “Öncelikle yarışmalara katılan tüm ekiplerimize başarılar diliyor, milli branşımız ve öz kültümüz olan halk oyunlarının bir parçası oldukları için ayrıca teşekkür ediyorum. Daha nice etkinliklerimizde bir arada olabilmek dileğiyle, hepinize iyi seyirler diliyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından başlayan yarışma, geleneksel düzenlemeli ve geleneksel düzenlemesiz olmak üzere iki dalda gerçekleşti. Geleneksel düzenlemeli ve geleneksel düzenlemesiz dalda hünerlerini sergileyen halkoyunları ekiplerinin güzel ve coşkulu oyunları tüm izleyenlerin beğenisini kazandı. Halk oyunları ekiplerinin gösterileri sırasında tribünlerde yarışmaları izleyen öğrencilerinde müziğe kendilerini kaptırmaları ise yarışmada renkli görüntülere sahne oldu.

Yapılan yarışmalar sonucunda yıldızlar kategorisinde geleneksel düzenlemesiz dalda 83.33 puanla İbrahim Bey Ortaokulu, geleneksel düzenlemeli dalda 79.33 puanla Bekir Sıtkı Erdoğan Ortaokulu birinci oldu. Gençler kategorisinde ise geleneksel düzenlemesiz dalda 85.33 puanla Güzel Sanatlar Lisesi birinci, 84.00 puanla Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, geleneksel düzenlemeli dalda 85.33 puanla Larende Anadolu Lisesi birinci, 81.66 puanla Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci oldu.

Yarışmaların ardından dereceye giren okullara kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Mustafa Karadeniz, Aydın Kaya, Milli Eğitim Şube Müdürü Yavuz Candan, Okul Sporları İl Temsilcisi Yaşar Çalışkan, Halk Oyunları İl Temsilcisi Serkan Demirtaş ve İl hakem kurulu başkanı Gonca Beyaz tarafından verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284