Halk Oyunlari Kurslari Büyük Ilgi Görüyor

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Gençlik Merkezleri bünyesinde çalismalari devam eden Halk Oyunlari kurslari ile kültürümüz gelecek nesillere aktarilmaya devam ediliyor.

Halk Oyunlari Kurslari Büyük Ilgi Görüyor

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Gençlik Merkezleri bünyesinde açilan halk oyunlari kursu ile Karaman’da Türkiye’nin farkli bölgelerinin kültürlerini halk oyunu araciligi ile Karaman halkina göstermek ve Karaman halkini bu kültürün bir parçasi haline getirmek için devam eden çalismalar egitmen Bayram Özçavus nezaretinde devam ediyor.
Gençlik Merkezi bünyesinde devam eden halk oyunlari kurslarina üniversite ögrencileri, ögretmen, doktor, avukat ve mühendis gibi farkli is dallarindan birçok vatandas eslik ediyor. Yem Sanayi Ilkokulunda devam eden çalismalarda kursiyerlere Artvin yöresi, Ege yöresi, Trakya yöresi, Antep yöresi ve Iç Anadolu bölgesinden popüler oyunlarinin egitimi veriliyor. Hafta içi iki gün pazartesi ve çarsamba günleri devam eden kurslar Haziran ayi sonuna kadar devam edecek ve çalismada yer alan kursiyerlere katilim belgesi verilecektir.
Konu hakkinda bir açiklama yapan Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, "Kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak açisindan çok önemli oldugunu düsündügümüz bu tür çalismalarimiz devam edecek. Halk oyunlarina gönül vermis ve ögrenmek isteyen tüm vatandasimizi ekibimize katilmayi davet ediyorum. Egitmenlerimiz kursiyerlerimiz ile çalismalarina araliksiz devam ederken yeni ögrenciler de yetistirmeyi ihmal etmiyor. Vatandaslarimizda istedikleri takdirde bu tür etkinlikler yürütebilsin diye bu ortami herkese sunacagiz. Bu çalismalarda emegi geçen herkese tesekkür ederim” seklinde konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284