Halkin Tepkisini Ölçmek Için Sokak Ortasinda Bayildilar

Ilimizde Anadolu Saglik Meslek Lisesi`nde ögrenim gören 4 ögrenci, `Flash Mob` olarak nitelendirilen kalabalik bir grubun toplu haldeki ani hareketine karsi, halkin tepkisini ölçmeye yönelik bir proje hazirladi.

Halkin Tepkisini Ölçmek Için Sokak Ortasinda Bayildilar

Anadolu Saglik Meslek Lisesi'nde ögrenim gören 16 yasindaki 11'inci sinif ögrencileri Muhammet Tunç, Fatma Demirelli, Yasin Ulas ve Begüm Demirci Koç Holding'in, ülke genelinde düzenlemis oldugu 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' yarismasina katilmak için müracaatta bulundu. Ögrenciler, 'Flash Mob' olarak nitelendirilen kalabalik bir grubun toplu haldeki ani hareketine karsi, halkin tepkisini ölçemeye yönelik proje hazirladi. Okuldaki 9, 10 ve 11'inci siniftaki 100 ögrencinin destegiyle gerçeklesen yarisma projesi için kentin en islek caddesi seçildi.
Yarismacilarin lideri Muhammet Tunç, bir grup arkadasiyla yolda karsilastiklari kisileri durdurup adres sordu. Karsisindaki kisiler adresi tarif ettigi sirada ögrenciler bir anda caddenin farkli noktalarinda bulunan diger arkadaslariyla birlikte ayni anda bayilarak yere yigildi. 2 farkli noktada 5 kez gerçeklesen 'Flash Mob'da, ögrencilerin bu hareketi karsisinda adres sorduklari kisiler ve çevredekiler sok oldu. Bazilari ne oldugunu anlamaya çalisirken, bazilari bayilma rolü yapan ögrencilere müdahale etti, bazilari da gülerek ögrencilerin yanindan ayrildi.
Halkin tepkilerini incelediklerini belirten ve gruplarina 'Dejavu 112' adini verdiklerini arlatan Muhammet Tunç, sunlari söyledi:
"Bizim, sloganimiz 'Biz yasamla ölüm arasindaki en ince çizgide ani tekrardan yasayanlariz' Bu yarismada bizim amacimiz 'Flash Mob' gerçeklestirmekti. Böylece vatandaslarimizin tepkilerini kayit altina aldik. Örnek olarak adres sorduk. O anda bize cevap vermeye kalktiklarinda biz hepimiz ayni anda bayilma numarasi yaptik. Birçok vatandasimiz saskinlik içerisinde oldu. Bazi vatandaslarimiz da bilinçli olarak bizi ne oldugunu sorarak bayildigimiz görünce yerden kaldirdilar. Bilinçli bir sekilde uygulamalarimizi tamamladik. Vatandaslarimiza tesekkür ediyoruz. Projemizin video görüntülerine ve analiz raporunu Koç Holdingin düzenlemis oldugu 'ww.liseler.mesleginiyarisiyor.com' adresine gönderecegiz. Yarisma, halkin oylarinin da göz önüne tutularak derecelendirilecek. Onun için bize oy vermek isteyenler yarismaya ait web adresine girip, 'Dejavu 112' adini verdigimiz grubumuza oy verebilirler."
1 Ocak'ta sonuçlanacak yarismada yurt genelinden katilip dereceye girecek grubun 4 üyesine birer bilgisayar, okula da 15 bin lira ödül verilecegi belirtildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284