Hanimefendi Kahraman, Saglik Bakani Akdag’in Esini Agirladi

Geçtigimiz hafta sonu ilimize gelen Saglik Bakani Recep Akdag’in esi Seyma Akdag’a ilimiz Valisi Süleyman Kahraman’in esi Muhsine Kahraman eslik etti.

Hanimefendi Kahraman, Saglik Bakani Akdag’in Esini Agirladi
Saglik Bakani Prof. Dr. Recep Akdag ve Hanimefendi Fatma Seyma Akdag'in Karaman ziyaretinden son derece memnun olduklarini dile getiren Hanimefendi Muhsine Kahraman'a, Karaman Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyon Baskani Lütfi Elvan'in esi Zeliha Elvan ve Belediye Baskani Dr.Kâmil Ugurlu'nun esi Hilâl Ugurlu da eslik etti.
Karaman Polisevindeki ögle yemegi ile baslayan program Sehit Polis Memuru Ali Karakis'in ailesine taziye ziyaretiyle devam etti. Burada sehit polisin ailesiyle yakindan ilgilenen Hanimefendi Fatma Seyma Akdag ve Hanimefendi Muhsine Kahraman, saldiriyi siddetle kinayarak, sehit polise Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve emniyet güçlerimize bassagligi dilediler. Sehit polisin ailesine her konuda yardimci olmaya hazir olduklarini ifade eden Hanimefendi Fatma Seyma Akdag, Hanimefendi Muhsine Kahraman ve beraberindeki heyet, taziye ziyaretinden sonra Mümine Hatun Kültür Sitesi'ne geçti. Atelyelerde, spor ve konferans salonlarinda incelemelerde bulunan heyet, kadinlar tarafindan yapilan resim, ebru, taki ve el isleri sergilerini gezdi.
Mümine Hatun Kültür Sitesi ziyaretinden sonra Aktekke'ye (Mâder-i Mevlânâ'ya) geçen Hanimefendi Fatma Seyma AKDAG ve Hanimefendi Muhsine KAHRAMAN ile beraberindeki heyet, burada Hz.Mevlâna'nin Karaman günleriyle ve Aktekke Camisi ile ilgili yetkililerden bilgi aldi.
Aktekke'den sonra Karaman Müzesi'ne geçen heyet burada Karaman Müzesi Müdürü Arkeolog Bünyamin AKBULUT tarafindan karsilandi. Müzedeki eserlerle ve geçtigimiz hafta ele geçirilen lahitle ilgili müze müdüründen bilgi alan heyet, müze gezisinden sonra Hatuniye Medresesi'ni ve Karaman Kalesi'ni ziyaret etti. Tartanzâde Konagi ve Çesmeli Kilise ziyaretiyle devam eden program Devlet Konukevi'nde Hanimefendi Muhsine KAHRAMAN'in verdigi aksam yemegi ile sona erdi.
Hanimefendi Fatma Seyma AKDAG, ev sahipliginden duydugu memnuniyeti dile getirirken Hanimefendi Muhsine KAHRAMAN da bu ziyareti hem sahsi için hem de Karaman için bir onur kabul ettigini belirterek: “Bugün Karaman için kederli bir gündü; çünkü bir evlâdimizi, bir polisimizi kaybettik. Onun sehadet haberi yüregimizi dagladi. Bu kederli günümüzde Hanimefendi'nin acimizi paylasmasi çok önemli. Karaman “kapimiz açiktir girene, lokmamiz helâldir yiyene” diyen misafirperver bir sehir. Bu sehrin her degerinde, her eserinde bu misafirperverligin izlerini görmek mümkün. Biz bu degerler, bu güzellikler yasasin istiyoruz ve elimizden geldigince bu degerleri tanitmaya gayret ediyoruz. Kendilerini bu kadim sehirde misafir etmek bizler için büyük bir onurdur. Kendilerine tesekkür ediyoruz.”dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284