Hasereyle Mücadeleye Erken Tedbir

Karaman Belediyesi vatandaslarimizin rahat bir yaz dönemi geçirebilmeleri için; sivrisinek ve karasinek mücadelesinde önemli bir yer tutan larvasit uygulamalarina basladi.

Hasereyle Mücadeleye Erken Tedbir
Hava sicakliklarinin 10 derecenin üzerine çikmasi ile üremeye baslayan larva ve yumurtalarin canlanmasini önlemek amaci ile baslatilan çalismalar, ilk etapta üremenin yogun görüldügü; Kati Atik Tesisi ve Çöp Alani, Atik Su Aritma Tesisi, Kanalizasyon Sistemi, Logarlar, Hayvan Çiftlikleri ve Gübrelik alanlarda devam ediyor.
Sinek ve sivrisinek ile mücadelenin en önemli asamasinin üreme döneminin önüne geçmek oldugunu ifade eden Belediye Baskani Kâmil Ugurlu,  “Her sene oldugu gibi üreme sartlarinin olusmasiyla beraber faaliyetlerimiz baslamistir. Sinek ve sivrisinek mücadelesinde en önemli asama, larvalarin henüz gelisimini tamamlamadan önüne geçmektir. Bilinen bütün üreme alanlarinda yeni ekipmanlar, ilaçlar ve egitimli personellerimiz ile çalismalarimiz devam edecektir. Vatandaslarimiz sivrisinek üreme alani olarak bilinen sürekli su birikintilerinin kapatilmasi, evlerde açik ortamda bulunan lastik tekerlerin toplanarak sehir merkezinden uzaklastirilmasi, kullanilmayan fosseptiklerin kapatilmasi konularinda Temizlik Isleri Müdürlügü’müzden destek alabilirler. Ayrica yaz aylarinda koku ve sinek üremesi açisindan sikinti dogurmakta olan çöp posetlerinin agizlarini baglanmasi konusunda vatandaslarimizin destegini bekliyoruz. Vatandaslarimiz bu konuyla ilgili sikinti ve taleplerini 444 25 70 Çagri Merkezimize iletebilirler” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284