Havalar Soğuyor

Bölgemiz, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Bugün Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla birlikte bölgede halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının bugünden itibaren hissedilir derecede azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşmesi tahmin ediliyor.

Havalar Soğuyor

İlimizde yarın Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla birlikte yağmur şeklinde başlayacak yağışın zamanla bölgemizin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönmesi bekleniyor.

26 Ekim Cuma gününün ilk saatlerinde ise Konya ve Aksaray’ın güney kesimleri ile Karaman ve Niğde çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerde hafif kar şeklinde yağışların görülmesi bekleniyor.

Soğuk ve yağışlı sistemin Cumartesi günü bölgemizi terk etmesi bekleniyor. Aynı gün hava sıcaklıklarının artmaya başlayacağı, yeni haftayla birlikte bölgemiz genelinde mevsim normalleri üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.  Hafta sonu sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi de bekleniyor.

Ani sıcaklık değişimi ve bölgemizin yükseklerinde beklenen karla karişik yağmur ve kar yağışlarının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması ve yayımlanacak olan meteorolojik uyarı ve raporların takip edilmesi istendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284