Hayata Devam Türkiye Tiri 27 Mayis’ta Ilimizde

Türkiye’nin kendi alanlarinda en güvenilir kurumlari Aksigorta ve AKUT’un, toplumu basta deprem olmak üzere sel ve yangin gibi dogal afetler konusunda bilgilendirmek amaciyla gerçeklestirdikleri “Hayata Devam Türkiye” Projesinin 4. etabi Istanbul, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bolu, Karabük, Bartin, Kastamonu, Giresun, Rize, Artvin, Erzurum, Bayburt, Gümüshane, Adiyaman, Kahramanmaras, Kirsehir ve Kirikkale’nin ardindan Karaman ile devam ediyor.

Hayata Devam Türkiye Tiri 27 Mayis’ta Ilimizde

Aksigorta Genel Müdürü Ugur Gülen, “Aksigorta olarak, Marmara Depreminde afetler konusunda bilgi yetersizligimizin kayiplari daha da artirdigi gerçeginden yola çikarak AKUT’la birlikte 5 yillik bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak tasarladigimiz ve 2010 yilindan bu yana uyguladigimiz “Hayata Devam Türkiye” projemizin 4. etabini, Istanbul, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bolu, Karabük, Bartin, Kastamonu ve Giresun ve Rize, Artvin, Erzurum, Bayburt, Gümüshane, Adiyaman, Kahramanmaras, Kirsehir ve Kirikkale’nin ardindan Karaman’da sürdürüyoruz. Geçtigimiz 3 yil içinde 30 il, 150 ilçede yaklasik 3 milyon vatandasimiza ulastigimiz “Hayata Devam Türkiye” Projesinin 4. etabinda da 2 ay boyunca 23 ilde yaklasik 1 milyon vatandasimiza afet öncesi, sirasi ve sonrasinda yapilmasi gerekenler konusunda egitim verecegiz. 3 boyutlu G Force deprem simülatöründe 1999 yilinda yasanan ve verdigimiz kayiplar nedeniyle tüm Türkiye’ye derin bir üzüntü yasatan 7,4 büyüklügündeki Marmara depremini yasatarak, konunun önemine vurgu yapacak, “Güvenli Oda” ve “Güvenli Olmayan Oda” olarak iki farkli bölümün bulundugu tirimizda esyalari sabitlemek gibi alinabilecek basit önlemlerin önemine dikkat çekecegiz. Saat 12:00’de baslayarak gün boyu sürecek etkinligimizde sizi de aramizda görmeyi diliyoruz” dedi.
27 Mayis Pazartesi günü Aktekke Meydaninda 12.00 ile 20.00 saatlerinde devam edecek etkinliklerde simülasyon esliginde bilinçlendirme çalismalari, egitici film gösterimi ve bilgilendirici kitapçik dagitimi yapilacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284