‘Hayvan Çiftliği’ Romanı Üzerine Söyleşi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İslami İlimler Fakültesi tarafından kitap tahlili yapıldı. İngiliz yazar George Orwell'in yazdığı ‘Hayvan Çiftliği’ adlı roman, Arş. Gör. Ahmet Faruk Silifke moderatörlüğünde öğrencilerle birlikte masaya yatırıldı.

‘Hayvan Çiftliği’ Romanı Üzerine Söyleşi

George Orwell’in bu romanında tarihsel bir gerçeği eleştirdiğini belirten Arş. Gör. Silifke roman hakkında açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: “Hayvan Çiftliği'nin başkişileri hayvanlardır. Bir çiftlikte yaşayan hayvanlar, kendilerini sömüren insanlara başkaldırıp çiftliğin yönetimini ele geçirir. Amaçları daha eşitlikçi bir topluluk oluşturmaktır. Romanda, aralarında en akıllı olan domuzların kışkırtılmasıyla beraber yaşamları pahasına ortaya koydukları özgürlük mücadelesi anlatılırken bu hakka sahip olduktan sonra domuzların insanlardan daha baskıcı, daha acımasız bir diktatörlük kurması ve aralarında dönen entrikalara dikkat çekilmektedir.”

Etkinlikte öğrenciler de kitap hakkında söz alarak aklını kullanmayan hiçbir varlık için özgürlüğün değeri olmadığını ifade ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284