Hayvansal Atiklardan Elektrik Üretecek Santralin Temeli Atildi

Vali Murat Koca, Ilimiz Merkeze bagli Barutkavuran Köyünde kurulacak olan Biyogaz Enerji Santralinin temel atma törenine katildi.

Hayvansal Atiklardan Elektrik Üretecek Santralin Temeli Atildi

Karaman Yenilenebilir Enerji Üretim Anonim Sirketi tarafindan yaptirilacak olan Biyogaz Enerji Santrali temel atma törenine; Vali Koca’nin yani sira Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, daire müdürleri, sirket yöneticileri ve çalisanlari katildi.
Program öncesinde sirket yetkililerinden Saban Küçük Vali Koca’ya bölgeye kurulacak olan enerji santrali konusunda bilgiler verdi.
Sirket yöneticilerinden Burak Köse ise Barutkavuran Köyü Mevkiinde kurulacak olan ve atik gazdan elde edilecek olan enerji üretimiyle ilgili olarak katilimcilara bilgiler verdi.
Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ve Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan yaptiklari konusmada kurulacak olan santralin Karaman için hayirli olmasi temennisinde bulundular.
Vali Murat Koca ise konusmasinda; Yenilenebilir enerjinin baskenti olma yolunda emin adimlara ilerleyen Karaman için kurulacak olan bu tesisin önemli bir kazanç oldugunu söyledi.
Vali Koca, ilimize kurulacak olan bu tesisin önümüzdeki alti ay içerisinde üretim safhasina geçecegini belirterek, Türk Dili’nin Baskenti ve ayni zamanda Yenilenebilir Enerjinin Baskenti olma yolunda emin adimlarla ilerleyen Karaman’da, bu tesisin kazandirilmasi ile enerji çesitliliginin de artacagini ifade etti.
Vali Koca, devam eden barajlarla birlikte Ermenek Hidro Elektrik Baraji, kismen de olsa Rüzgâr Enerji Santralleri ve üçte ikisi ilimizde bulunan linyit yataklari ile su an itibariyle az da olsa üretim yapilan günes enerjisi ile Karaman’in enerji sektöründe önemli bir ivme kazandigini ifade etti. Temeli atilacak olan ve çevre adina önemli bir kazanim saglayacak olan biyogaz enerji santralinin ilimiz ve ülkemiz ekonomisine önemli katkilar saglayacagina olan inancini belirten Vali Koca, tesisleri ilimize kazandiran sirket yetkililerine tesekkür ederek hayirli ugurlu olmasi temennisinde bulundu.
Konusmalarin ardindan dualar esliginde Vali Koca ve protokol üyeleri tarafindan butona basilarak enerji santralinin temeli törenle atildi.
15 dönüm arazi üzerinde kurulmasi planlanan tesisin, bu yilin Ekim ayi içerisinde faaliyete geçirilmesi hedeflenmektedir.
Yapilacak olan Biyogaz Enerji Santralinde günde 150 ton tavuk diskisi, 50 ton inek diskisi ve 10 ton misir silajindan enerji üretilmesi planlaniyor.
Temel atma töreni konuklara verilen ikramina ardindan sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284