Hedef; Gida Ve Tarimda “1” Numara Olmak

Dünyanin en iyi tarim üniversitelerinden biri olan Michigan Devlet Üniversitesi ile Türkiye’nin ilk ihtisas üniversitesi olan Konya Gida ve Tarim Üniversitesi arasinda ikili isbirligi anlasmasi yapildi

 Hedef; Gida Ve Tarimda “1” Numara Olmak

Türkiye’nin gida ve tarim alaninda ilk ihtisas üniversitesi olma özelligini tasiyacak olan Konya Gida ve Tarim Üniversitesi ile yine tarim alaninda dünyanin en iyi üç üniversitesi arasinda yer alan ve 160 yil önce tarim üniversitesi olarak kurulan ABD’nin saygin üniversitelerinden Michigan Devlet Üniversitesi arasinda ikili isbirligi anlasmasi yapildi.

Michigan Devlet Üniversitesi’nde Idari Bilimler Baskan Yardimcisi Prof. Dr. Satish UDPA, Tarim ve Dogal Kaynaklar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Doug BUHLER, Kamu Yönetimi Fakültesi’nde Uluslararasi Iliskiler Profesörü Prof. Dr. Norm GRAHAM ile Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi Baskani ve Türkiye Cumhuriyeti Fahri Baskonsolosu Nurten Ural’dan olusan heyet, Konya Gida ve Tarim Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Avni Öktem’in baskanligindaRektör Yardimcisi Prof. Dr. Cumhur Çökmüs, Mütevelli Heyet Baskanvekili Prof. Dr. Hasan Kürsat Güles, Tarim ve Doga Bilimleri Fakültesinden Prof. Dr. Mensure Özgüven ve Mühendislik ve Mimarlik Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Erinç Bahçegül’ün de katilimlariyla, Konya Seker’e ait Çumra Kampüsü ve Meram Kampüsü’nde bulunan tesisleri gezdiler. Konya Seker’in gerçeklestirdigi tesisleri yerinde gören ve ilgililerden bilgi alan konuklar, tesislere olan hayranliklarini da dile getirmeyi unutmadilar.
Gezi sonrasi iki heyet ikili isbirligi anlasmasini imzalamak üzere bir araya geldiler. Sözlesmenin imzalanmasinin ardindan konuyla ilgili bir açiklama yapan Konya Gida ve Tarim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem, iki üniversite arasinda ikili isbirligi anlasmasinin imzalandigini belirterek, “Bu anlasmanin hem üniversitemiz, hem bölgemiz, hem de ülkemiz açisindan çok önemli oldugunu düsünüyorum. Zira Michigan Devlet Üniversitesi, üniversiteler arasinda dünyada ilk 50 arasinda ve tarimda ise dünyanin üç üniversitesinden birisidir. Yani alt yapisi güçlü ve çok kuvvetli bir üniversitedir. Amerika’da da hem gida ve tarimda, hem yasam alanindailk üçte yer alan bir üniversitedir. Kendileriyle görüstük,  onlari ziyaret ettik ve sonuçta Türkiye’nin ilk ihtisas üniversitesi özelligini tasiyacak olan üniversitemiz ile benzeri bir misyonu bundan 160 yol önce baslatmis olan Michigan Devlet Üniversitesi ile ikili bir isbirligi anlasmasi yaptik” dedi.
Benzeri iliskileri Amerika’da da sürdüreceklerini ve iki üniversite arasinda gerçeklestirilen anlasma geregi hem üniversitemize, hem bölgemize, hem de ülkemize saglikli, hayirli kazançlar saglayacaklarini ifade eden Rektör Prof.Dr. Öktem, açiklamasini söyle sürdürdü;
“Ikili anlasmayla iki üniversite arasinda karsilikli ögrenci degisimi yapilacak, hem kurulma asamasinda hem de yeni kurulacak olan Konya Gida ve Tarim Üniversitesi’ne Michigan Üniversitesi tarafindan çok deneyimli profesörler katkida bulunacaklar ve üniversitemizi ziyarete gelecekler. Burada misafir ögretim üyesi olarak egitim vereceklerdir. Ayrica iki üniversite olarak buradaki endüstriyi de içine alarak birçok Ar-Ge projesi yapacagiz.Hatta bunlarin bir bölümünü ziyaret sirasinda karsilikli görüstük ve gerçekten deyüksek teknoloji içeren, yüksek katma degerli olan ve hatta bazilari ülkemizde ve bölgemizde ilk olacak olan çok heyecanli Ar-Ge projelerini birlikte yapmayi tasarliyoruz. Özellikle Ingilizce egitim verecek olan üniversitemiz ögrencilerin yurt disi degisimleryapmasi ve uluslararasi ortami tanimalari açisindan da ABD’ye yapacaklari ziyaret bizim ve ülkemiz açisindan çok büyük anlam tasiyor. Bu anlamda Michigan Devlet Üniversitesi ile yaptigimiz ikili isbirligi bizim için önemlidir. Bu anlasma neticesinde ülkemiz tarimi da dünyada söz sahibi olacak bir konuma ulasacaktir.”
ABD Michigan Devlet Üniversitesi adina konusan Tarim ve Dogal Kaynaklar Fakültesi Dekani Prof.Dr. DougBuhler ise Konya Gida ve Tarim Üniversitesi ile ikili isbirligi anlasmasi yapmak için burada bulunmaktan dolayi çok mutlu olduklarini belirterek, “Kurulus asamasinda olan bir üniversiteye katkida bulunmak ve güzel bir isbirligi yapmak için heyecanlandim. Bizim üniversitemiz 160 yil önce kuruldu. Yeni bir partnerimiz olacagi için çok heyecanliyiz ve Konya Gida ve Tarim Üniversitesi ile benzer çalismalar içerisinde olacagiz. Beraber projeler üretip, birlikte güzel isler yapacagimizi umuyorum” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284