Hemşerilerimiz Rotterdam’da Batırık Gününde Buluştu

Hollanda’daki hemşerilerimiz Hollanda Karamanlılar Federasyonu (Hokaf)’nun düzenlediği batırık gününde bir araya geldi.

Hemşerilerimiz Rotterdam’da Batırık Gününde Buluştu

Rotterdam’daki Batim Lokali’nde düzenlenen batırık günü’nde buluşan hemşerilerimiz aileleri ile birlikte hasret giderdiler. Hokaf yönetim kurulu üyeleri ve bazı davetlilerin katıldığı bu anlamlı günde, dernek yönetimi kendi hazırladıkları batırık ve çay ikramında bulundu.

‘Batırık, öz aşımız”

Hokaf Başkanı Mustafa Duyar, özellikle hanımlara has ve hanımların kendi elleriyle hazırladıkları batırığın, Karaman’ın öz aşı (yemeği) olduğunu söyledi.

Duyar, “Bu güzel ortamı sağlayan hanım kardeşlerimize yönetim kurulumuz adına çok teşekkür ediyorum. Bu programı çok geniş çaplı tertip etmedik, şayet siz hanım kardeşlerimiz, 150 / 200 kişiye de batırık günü organize edebiliriz derseniz, önümüzdeki aylarda organize yapabiliriz. Evlerimizde belki yiyorduk ancak bu şekilde, birlikte ilk defa organize ederek, aynı ortamda yiyoruz, çok da güzel oldu. Batırık gününde buluşturan duygunun, hemşerilik kimliği, hemşerilik duygusudur. Nasip olursa Hokaf olarak, önümüzdeki Mayıs tatilinde Hollanda’dan Türkiye’ye, 18-25 yaş arası üniversite veya yüksekokul öğrencisi Karamanlı gençlerimize yönelik 1 haftalık Türkiye gezi programı gerçekleştireceğiz. Konuyla ilgilenen hemşerilerimizin en geç 28 Ocak 2018 tarihine kadar bizimle irtibata geçmeleri gerekir.” dedi.

Nusret Öksüz’e kitap takdimi

Karaman’dan gurbete göç etmiş hemşerilerimizin yaşamını konu alan, KMÜ Üniversitesi öğretim üyeleri Alaattin Uca ve Aytunç Ülker tarafından hazırlanan ‘Karaman Çarşı Yangını ve Avrupa’ya Göç’ adlı kitabın bir nüshası, Hokaf Başkanı Mustafa Duyar tarafından, Hollanda Karamanlılar Vakfı kurucularından Nusret Öksüz’e takdim edildi.

‘Karaman Çarşı Yangını ve Avrupa’ya Göç’ adlı kitabın bin adedi, Hokaf tarafından temin edilerek, Hollanda’daki vatandaşlarımıza takdim edilecek.

(Mehmet Ali Topcu)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284